Тайванський улун
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
- 41
- 4.34
- 52
- 4.69
- 4.818
- 4.714
- 51
- Вид "Улун"
- Молочний улун4
- Габа чай (GABA)12
- Женьшень улун2
- Тип "УЛУН"1
- Південнофуцзянський улун+29
- Уішаньський улун+36
- Гуандунський улун (Чаочжоу ча)+13
- Тайванський улун
- Ступінь ферментації
- Світлий улун18
- Темний улун12
- Підбірки улунів
- ТОП 53
- ТОП 2014
- Новачку5
- Бюджетний1
- Преміум3
- Кращий з кращих5
- Вік чаю
- до 3-х років30
- Країна
- Китай1
- Тайвань26
- Регіон
- Тайвань25
- Тайвань, заповідні гори Алішань1
- Тайвань, повіт Наньтоу2
- Тайвань, гори Хе Хуан Шань1
- Форма
- Розсипний28
- Бренд
- TheTea30
Тайванський улун: особливий чай з острова Формоза
Чайну справу на Тайвані освоїли відносно недавно – приблизно 300 років тому. Перші чайні кущі завезли на острів з Фуцзяні. Спочатку місцеві майстри зайнялися виготовленням зелених сортів і тільки у XIX столітті перейшли на улуни.
Виявилося, що тайванські улуни неймовірно смачні! Чим вище в горах збирали сировину, тим ароматніший й корисніший напій. Так бірюзові чаї стали візитівкою острова та підкорили серця чаєманів.
Чому тайванські улуни особливі
Португальська назва острова Тайвань – Формоза («прекрасний»). Коли європейці спробували тайванський улун, його охрестили «формоза улун».
На успіх місцевих улунів вплинули такі фактори:
Клімат. Острів майже повністю покритий горами. Тут родючі ґрунти, найчистіше повітря, вологий субтропічний клімат. Чайні сади знаходяться на висоті до 2 тисяч метрів. Материкові улуни зазвичай ростуть набагато нижче. Ідеальна сировина – запорука якісного чаю.
Майстерність. У 70-х роках минулого століття острів переживав економічний бум. Попит на хороший чай виріс, разом з ними зросла і конкуренція. Працьовиті майстри усіма силами шукали способи, щоб зробити улун не просто якісним, а ідеальним.
Тайванський улун досі вважається одним з кращих на світовому ринку і впевнено конкурує з легендарними китайськими сортами.
Тайванський улун
1