Фільтр
Скинути сортування

Фільтр

  • Вид "Улун"
    • 4
    • 12
    • 2
  • Тип "УЛУН"
    1
    • +29
    • +36
    • +13
    • Тайванський улун
  • Ступінь ферментації
    • 18
    • 12
  • Підбірки улунів
    • 3
    • 14
    • 5
    • 1
    • 3
    • 5
  • Вік чаю
    • 30
  • Країна
    • 1
    • 26
  • Регіон
    • 25
    • 1
    • 2
    • 1
  • Форма
  • Бренд
    • 30
Тайванський улун

Тайванський улун: особливий чай з острова Формоза

Чайну справу на Тайвані освоїли відносно недавно – приблизно 300 років тому. Перші чайні кущі завезли на острів з Фуцзяні. Спочатку місцеві майстри зайнялися виготовленням зелених сортів і тільки у XIX столітті перейшли на улуни.

Виявилося, що тайванські улуни неймовірно смачні! Чим вище в горах збирали сировину, тим ароматніший й корисніший напій. Так бірюзові чаї стали візитівкою острова та підкорили серця чаєманів.

Чому тайванські улуни особливі

Португальська назва острова Тайвань – Формоза («прекрасний»). Коли європейці спробували тайванський улун, його охрестили «формоза улун».

На успіх місцевих улунів вплинули такі фактори:

  • Клімат. Острів майже повністю покритий горами. Тут родючі ґрунти, найчистіше повітря, вологий субтропічний клімат. Чайні сади знаходяться на висоті до 2 тисяч метрів. Материкові улуни зазвичай ростуть набагато нижче. Ідеальна сировина – запорука якісного чаю.

  • Майстерність. У 70-х роках минулого століття острів переживав економічний бум. Попит на хороший чай виріс, разом з ними зросла і конкуренція. Працьовиті майстри усіма силами шукали способи, щоб зробити улун не просто якісним, а ідеальним.

Тайванський улун досі вважається одним з кращих на світовому ринку і впевнено конкурує з легендарними китайськими сортами.

Тайванський улун

1