Шуй Сянь Улун
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
- -10%
- 52
- 4.816
- Вид "Улун"1
- Те Гуань Інь+22
- Да Хун Пао+31
- Молочний улун+7
- Габа чай (GABA)+14
- Дань Цун+13
- Жоу Гуй+7
- Шуй Сянь
- Женьшень улун+6
- Тип "УЛУН"
- Південнофуцзянський улун2
- Уішаньський улун4
- Ступінь ферментації
- Світлий улун1
- Темний улун5
- Підбірки улунів
- ТОП 203
- Новачку2
- Пробники1
- Кращий з кращих2
- Вік чаю
- до 3-х років6
- Країна
- Китай6
- Регіон
- Фуцзянь4
- Уїшань2
- Форма
- Бренд
- TheTea6
-
Чай Шуй Сянь - улун для поціновувачів
Чай Шуй Сянь належить до категорії улунів, бірюзових сортів. Існує два варіанти перекладу назви - Нарцис з гір Уї і Водний (водяний) Безсмертний. Сьогодні Шуй Сянь улун менш відомий в Україні порівняно з побратимом Да Хун Пао. Але якщо ви хочете розширити уявлення про темні оолонги і заглибитися в китайську чайну культуру, спробувати цей сорт однозначно варто.
Географія чаю Шуй Сянь
Улун Шуй Сянь - класичний скельний оолонг. Сировину для чаю збирають у горах УІ, в північній частині провінції Фуцзянь, там же, де і для Великого Червоного Халата. Рідше зустрічаються різновиди з провінції Гуандун. Вони відрізняються легшим ступенем ферментації (окислення сировини). Зовні чаїнки світліші, в ароматі приємна нота лугових квітів. Такий чай зазвичай фасують у порційні квадратики, обгорнуті рисовим папером.
За переказами особливий чайний кущ знайшов фермер біля печери безсмертних. Місце було сирим і вологим, можливо, тому приготований із зірваного листя напій виявився надзвичайно ароматним і смачним. Фермер використав його для селекції, а новий сорт отримав назву Водяний Безсмертний.
Уї Шуй Сянь виготовляють із соковитого, вгодованого листя, яке збирають навесні або восени. Після цього сировину підв'ялюють на свіжому повітрі, потім мнуть, щоб виділився сік і прискорилася ферментація. Залишають на деякий час листя "подихати" і насититися киснем. На фінальній стадії прожарюють у котлах і прогрівають на тліючому вугіллі.
Чай Шуйсянь з осінньої сировини обсмажують сильніше і улун сильної ферментації стає максимально схожим на Да Хун Пао. Весняна версія більш ароматна й освіжаюча.
Користь улуна Шуй Сянь
Традиційний Шуйсянь - чай із золотистим настоєм, глибоким, благородним ароматом і щільним смаком. У букеті відтінки лугових квітково-фруктових відтінків, відгомони запашних трав, приємне терпкувате відлуння.
Принадність улуна не тільки в смаку, спробуйте чай Шуй Сянь - ефект може здивувати. Оолонг тонізує, освіжає сприйняття, покращує настрій, знімає фізичну та емоційну втому, дарує відчуття легкості.
Якщо регулярно пити Шуй Сянь, користь не змусить себе чекати. Наприклад, даоси використовують його як загальнозміцнювальний засіб під час тривалих фізичних навантажень, а також щоб зігрітися і розігнати кров у прохолодну пору року.
Чай улун Шуй Сянь:
- Зміцнює імунітет, знижує ризик вірусних, застудних захворювань.
- Благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи.
- Нормалізує травлення, оздоровлює шлунок.
- Допомагає організму позбутися токсинів і шлаків.
- Знімає емоційне напруження.
Як елемент здорового харчування чудово підійде Шуй Сянь, купити чай можна невеликою порцією і потім поповнювати запаси.
Як заварювати чай Шуй Сянь
Якщо вам до душі ароматні, незвичайні улуни, спробуйте Шуйсянь, як заварювати чай розповімо нижче. Головне правило - вибирайте якісний оолонг і використовуйте м'яку, очищену питну воду. Жорсткі домішки зіпсують смак напою.
Покрокове заварювання:
- Вода не має бути крутим окропом, дайте їй охолонути до 85-90 градусів.
- Прогрійте посуд, обполоснувши його гарячою водою.
- Додайте 10-15 грамів улуна на 200 мл.
- Залийте воду, через 2-3 секунди злийте. Перший пролив не п'ють, так ви обполоснули чаїнки і дали їм злегка розпаритися.
- Долийте воду знову і дайте улуну настоятися 15-30 секунд, залежно від потрібної міцності напою.
- З кожним проливом трохи збільшуйте час настоювання.
Для заварювання підійде чайник з будь-якого матеріалу: скла, порцеляни, кераміки, ісинської глини. Важливо не перетримати Шуй Сянь, ефект улуна залежить від правильності приготування.
Ще один метод приготування - варіння. Для цього потрібен чайник або інший посуд із жароміцного матеріалу. Улун беруть із розрахунку 25 грамів на 1,5 літра. Воду доводять практично до появи перших бульбашок, засипають оолонг, тримають на вогні ще 20 секунд і дають настоятися 2-3 хвилини. Настій можна злити в термос.
Наведені пропорції умовні. Співвідношення води і чаю можна регулювати за смаком, вибираючи для себе ідеальний рецепт заварювання.
Де купити справжній улун Шуй Сянь в Україні
Якщо вперше плануєте спробувати Шуйсянь, купити чай краще невеликою порцією для дегустації. Ми відправляємо улун у вакуумній упаковці, яка збереже аромат і смак. Також у картці товару з каталогу The Tea знайдете опис сорту та підказки щодо заварювання.
Вибираючи Шуй Сянь в офлайн-магазинах, переконайтеся, що чай зберігають правильно. Якщо улун залишають на прилавку в прозорих банках, під впливом світла він швидко втратить властивості.