Лун Цзин (Колодязь Дракона)
- 51
- 51
- 55
- 51
- 51
- 4.45
- Вид "Зелений чай"1
- Лун Цзин (Колодязь дракона)
- Жасминовий чай+8
- Бі Ло Чунь+7
- Мао Фен+7
- Люй Ча+1
- Тай Пін+3
-
- Підбірки зелених чаїв
- ТОП 52
- Преміум1
- Кращий з кращих1
- Форма
- Розсипний7
- Вік чаю
- до 3-х років3
- Країна
- Китай4
- Регіон
- Чжецзян6
- Бренд
- TheTea5
Лун Цзин (Колодязь дракона) – для любителів чайної класики
Назва чаю Лунцзин (龍井茶) перекладається як Колодязь дракона. Це елітний зелений сорт з провінції Чжецзян, один із Знаменитих чаїв Китаю. Виготовляють його переважно вручну. Чай асоціюється з чистотою і свіжістю. У нього тонкий аромат, цікавий смак, а катехінів і амінокислот у складі більше, ніж в інших сортах.
За часів династії Цин чай Лунцзин нагородили статусом «Гун Ча», підношення імператору. Сьогодні купити його може кожен, але на якісний збір (а ми привозимо в Київ саме такий) ціна низькою не буває.
Історія чаю
У провінції Чжецзян, серед гірських пейзажів, ховається поселення. Вода тут завжди була кришталево чистою і відбивала сонячні промені. У відблисках місцеві жителі побачили образ дракона і назвали село Колодязь дракона. Коли в селищі почали робити чай, він отримав таку ж назву.
Про чай також є легенда. Розповідають, що одного разу імператор приїхав до озера Сіху і біля храму Хигун його пригостили смачним чаєм. Здивований напоєм гість нагородив 18 чайних кущів імператорським титулом. Це прославило Лунцзин, чай став подарунком. Знамениті кущі ростуть біля храму досі.
![чай Лун Цзин - TheTea](https://admin.thetea.ua/files/inline-images/%D0%BB%D1%83%D0%BD%D1%86%D0%B7%D0%B8%D0%BD.jpeg)
Як виготовляють Лунцзин
Чай Лунцзин – результат ручної роботи, від збору до останніх етапів обробки. В ньому максимум натуральності, тільки якісна сировина і багато любові.
Виготовлення чаю виглядає так:
- Збирачі зривають ніжні пагони – тільки верхівку з парою листків. Щоб зробити 500 грамів чаю, доведеться обробити близько 100 тисяч гілочок.
- До обробки підпускають тільки досвідчених чайних майстрів. Сорт дорогий і вимогливий.
- Сировину підв'ялюють, потім припиняють ферментацію обсмажуванням в котлах. Роблять це особливим чином – кожну чаїнку притискають до розпеченої поверхні. Так листочки стають сухими і плоскими.
- Сортувати й ароматизувати чай не потрібно. Його просто фасують в герметичні упаковки і відправляють на продаж невеликими партіями. В Україну ми теж отримуємо його в такому вигляді і зберігаємо в ідеальних умовах. Щоб наші покупці насолоджувалися смачним і свіжим чаєм.
Колодязь Дракона – дегустація
Якщо любите свіжі, ароматні зелені чаї, вибирайте Лун Цзин, Колодязь Дракона вас порадує.
Як визначити якісний чай:
- Чаїнки жовтуватого і салатового відтінку. Плоскі, нагадують соснові голки.
- Аромат соковитий, насичений, але без «кричущих» нот.
- У смаку квіткові нотки, післясмак солодкий. Щоб не з'явилася гіркота і кислота, намагайтеся не заварювати Лунцзин занадто міцно.
У знаменитому зеленому чаї багато вітаміну С, катехінів і амінокислот. Особливо L-теаніну, який важливий для внутрішньої гармонії. Якщо щодня випивати по чашці Лунцзина, будете спокійніше переносити стреси, поліпшиться пам'ять і концентрація, позбудетеся безсоння.
Різновиди Лунцзина
У цього чая є кілька різновидів. Найпопулярніший – Сіху Лунцзин. Саме він отримав титул «Знаменитий китайський чай» і вважається еталоном дотримання стандартів. Сировину збирають тільки біля озера Сіху.
![Лун Цзин Колодязь Дракона - TheTea](https://admin.thetea.ua/files/inline-images/chainayacolba.jpeg)
У Сіху Лунцзина є підвиди:
- Ши Фен яскравого жовто-зеленого відтінку.
- Мей Цзя можна впізнати за насиченим зеленим кольором.
- Лун родом з села Венцзя.
- Ху (Тигровий), роблять з сировини, зібраної у джерела Ху Пат Мей Цюань.
- Ціньтан вирощують за межами традиційного регіону озера Сіху, ціна на нього нижче, ніж класичний вигляд.
- Да Фо також високої якості, але з повіту Синьчан.
Як заварити Лунцзин
Насичений Колодязь Дракона витримує 6-8 проливів. Заварювати краще не настоюванням, а китайським методом:
- Використовуйте м'яку очищену воду 80-90 Сᴼ.
- Обдайте посуд окропом.
- Додайте чай з розрахунку 5 грамів на 100-150 мл.
- Залийте сухий чай водою і настоюйте 10-15 секунд.
Якщо Лунцзин якісний, першу протоку можна не зливати. Головне, не перетримайте настій, щоб він не почав гірчити.