Бі Ло Чунь
- 51
- 51
-
- Лун Цзин (Колодязь дракона)+7
- Жасминовий чай+20
- Бі Ло Чунь
- Мао Фен+4
- Люй Ча+1
- Тай Пін+3
-
- Підбірки зелених чаїв
- Форма
- Регіон
- Цзянсу6
-
Бі Ло Чунь (Смарагдові спіралі весни) – ніжність і свіжість
Бі Ло Чунь (Дунтін Бі Ло Чунь, 洞庭 碧螺春) – вишуканий зелений сорт, володар титулу «Знаменитий китайський чай». У ньому багато свіжості, ніжності і романтики. А ще користі, завдяки поліфенолам і антиоксидантам омолоджує і зміцнює організм.
Назва сорту перекладається як Смарагдові спіралі весни. Рецепту виготовлення майже дві тисячі років. Близько століття тому чайний експерт Чжень Цзюнь в своїй енциклопедії назвав Бі Ло Чунь кращим зеленим чаєм з Китаю. З ним погодяться мільйони чаєманів - ароматний красень з провінції Цзянсу вміє підкорювати серця.

Походження чаю
Родина сорту – гори Дунтіншань біля озера Тайху. Тут вологе повітря, злегка кислий ґрунт, температура рідко піднімається вище 17 градусів. Мікроклімат ідеально підходить для вирощування чаю, але є ще одна особливість.
Збір сировини триває з кінця березня до кінця квітня. Якраз в цей час поруч цвітуть плодові дерева і чайне листя просочується соковитим фруктовим ароматом персиків, слив, хурми і абрикос. Ноти переплітаються у витончену мелодію і чай Бі Ло Чунь пахне так, що згадуєш найсолодші моменти життя.
Як виготовляють Бі Ло Чунь:
- Сировину збирають рано вранці. Збирачі вручну зривають так звану «піку з прапором». Це ніжний листочок і одна брунька.
- До обіду збір сортують.
- Потім до вечора чай встигають підсушити і скрутити в крихітні спіралі, що нагадують равликів або золоту стружку.
Щоб ми могли купити кілограм чаю, доводиться зірвати і обробити 140 тисяч чайних бруньок. Але старання того варті.
Про ніжний ароматБі Ло Чунь ходять легенди. Розповідають, що колись чай збирали тільки дівчата. Вони складали його за пазуху і листя просочувалися спокусливим запахом. Звичайно ж, це просто красива історія.
В іншій легенді згадується, що раніше чай називався Сяшаженьсян (Убивчо ароматний). За часів династії Цин його спробував імператор, який приїхав до озера Тайху. Чай йому дуже сподобався, але назва здалася неблагозвучною. І він придумав іншу – Дунтін Бі Ло Чунь. Дунтін – завдяки місцю збору, а Смарагдові равлики (спіралі) весни – через оригінальний зовнішній вигляд.
Бі Ло Чунь – дегустація
Цей чай прекрасний від тонких чаїнок, покритих ніжним пушком, до останньої ноти післясмаку. Настій виходить прозорим, ніжно-зеленим. У Смарагдових спіралей весни свіжий аромат з квітково-фруктовими нотками, солодкуватий смак з оригінальною кислинкою і довгий медовий післясмак.
При заварюванні тонкі спіралі чаїнок розкриваються красивим цілісним листям. У Китаї Бі Ло Чунь описують як «одна ніжність і три свіжості». Мова про ніжні сріблясті бруньки і свіжість відтінку, аромату і смаку.
Є кілька сортів Бі Ло Чунь, купити цей чай радимо тим, хто у захваті від легких, освіжаючих і шовковистих смаків. У цьому сорті багато вітамінів, поліфенолів і амінокислот. Він зміцнить імунітет, поліпшить травлення, прискорить розщеплення жирів, допоможе довше зберігати красу і молодість.