Зелений чай
- -5%
- 31
- 52
- 31
- 4.84
- -20%
- Вид "Зелений чай"
- Підбірки зелених чаїв
- ТОП 58
- ТОП 2012
- Новачку11
- Бюджетний3
- Преміум6
- Кращий з кращих6
- Форма
- Вік чаю
- до 3-х років28
- Країна
- Китай30
- Регіон
- Юньнань9
- Фуцзянь5
- Аньхой7
- Цзянсу9
- Сичуань4
- Хенань1
- Гуансі2
- Чжецзян9
- Бренд
- TheTea30
- Хоукуй (Houkui)2
Середньостатистичний українець за рік випиває близько 500 грамів чаю. При цьому наші співвітчизники стають вимогливішими і все частіше вибирають якісні сорти, тому кількість бажаючих купити китайський зелений чай росте. Кожен день посилки c добірними сортами від TheTea відправляються у різні куточки України.
Вибираєте натуральний напій для бадьорості, молодості і здоров'я? Запрошуємо до нашого інтернет-магазину, зеленого чаю тут більше 100 сортів і різновидів. Серед них обов'язково знайдеться ваш фаворит.
Як з'явився зелений чай
Зелений чай родом з Піднебесної. Вважається, що виготовляти його почали у II столітті до н.е. Легенда свідчить, що рецепт з'явився завдяки Жовтому імператору, який лікував людей відварами трав. Кожен настій заздалегідь перевіряв на собі і через такі тести часто страждав від отруєнь. Одного разу лікар заварив листя чайного дерева і здивувався – напій вийшов смачним і швидко вивів з організму токсини від невдалих експериментів. З тих пір зелені сорти п'ють не тільки для задоволення, але й для зміцнення організму.
Європейці познайомилися з зеленим чаєм тільки у кінці XIX століття. Тоді не кожен міг дозволити собі чай зелений, ціна була занадто високою. Його пили аристократи, щоб продемонструвати статус, а гостей пригощали на знак поваги. Поступово налагодили регулярні поставки і купити зелений чай в Києві та інших європейських столицях стало простіше.
Як виготовляють зелений чай
У китайській класифікації шість видів чаю:
- зелені
- білі
- жовті
- улуни (бірюзові)
- червоні (чорні в європейському розумінні)
- пуери (Шен і Шу).
Усі сорти і види виготовляють з листя і бруньок чайного дерева. Різниця в ступені окислення сировини і нюансах обробки.
Зелений чай ферментується слабо. Зазвичай на 3-12%, в залежності від сорту.
- При зборі сировини зривають тільки верхню частину пагонів. Це молоді тіпси, брунька і два-три верхніх листка.
- Свіжозібрану сировину пропарюють, скручують і сушать. Процес ферментації триває до двох днів.
- Для припинення окислення в Китаї зазвичай використовують прогрів на вугіллі у великих казанах. Колись зелений чай обробляли парою. Сьогодні такий метод застосовують японські майстри – для чаю матчу та інших знаменитих сортів.
Китайський зелений чай – види
Зелений китайський чай славиться на весь світ. Знамениті сорти Піднебесної відрізняються не тільки відтінками смаку, але ще і формою. Наприклад:
- Білочунь. Листя скручують у щільні кульки, які нагадують крихітних равликів. Сорт має чудовий квітково-фруктовий смак.
- Сі Ху Лун Цзин. Елітний сорт з нотами орхідеї. Виготовляють з молодих пагонів, листочки довгі і плоскі, при обсмажуванні майстер притискає їх до стінок казана.
- Тай Пін Хоу Куй. У нього найбільші листя, схожі на плоскі мечі.
- Юй Чжу. Листя скручені у мініатюрні веретена, їх прожарюють.
Сортів з Китаю десятки. Чаї можуть бути листовими, гранульованими, зовсім рідко – пресованими. Додаткова ароматизація зазвичай не використовується. Але є види з тонким ароматом жасмину.
Якщо розібратися складно, радимо замовити зелений чай невеликою партією, спробувати кілька варіантів і ви обов'язково знайдете той самий улюблений. Найсвіжіший зелений чай купити в Україні зможете за кілька кліків і вже на наступний день посилка буде у вашому місті.
Чай зелений з Японії
Якщо ви плануєте купити зелений чай в інтернет-магазині TheTea, зверніть увагу на добірні японські хіти. У них стільки користі!
- Матча. Порошковий зелений чай для фанатів здорового харчування. Природний концентрат антиоксидантів, в одній чашці їх більше, ніж в 10 склянках апельсинового соку. Класичний чай матча можна заварювати як напій або додавати до латте, чизкейків, випічки та косметичних засобів. До речі, у нас є рідкісна блакитна матча.
- Гьокуро. В Японії його називають «чаєм для геніїв».Бадьорить так, що ви забудете про кавову залежність. Натуральний енергетик, покращує роботу мозку.
- Генмайча. Чай-попкорн з додаванням обсмажених рисових зерен. Пікантний, незвичайний, смачний до неможливості. Якщо замінювати їм вечерю (можна їсти цілком), швидко схуднете. До того ж, покращує обмін речовин і виводить токсини.
Ми також привозимо рідкісний зелений чай, Київ та інші міста не можуть залишитися без таких оригінальних сортів, як сенча, кукіча, генмайча з додаванням матчі. А ще у нас можна вибрати зелений Дарджилінг з легендарних гімалайських плантацій.
Смак зеленого чаю
Хороший зелений чай завжди асоціюється зі свіжістю і луговими травами. Світлий настій п'ється легко, із задоволенням.
Китайські сорти дивують – в них переливаються відтінки кольорів і фруктів. Японські взагалі щось особливе, сподобаються цінителям незвичайних і пікантних смаків.
Ми пропонуємо купити зелений чай з Китаю, який можна заварювати звичним для європейців способом або протоками. Пити його краще без цукру, так відчуєте нюанси витонченого смаку. До якісного Дарджилінгу можна додавати лимон, фрукти, ягоди, мед, сухофрукти. Японські краще не псувати добавками, кожен з них – шедевр сам по собі.
У добротному сорті немає зайвої гіркоти і терпкості. З'явитися вона може тільки якщо перетримати настій при заварюванні. Як правильно приготувати чай китайський зелений розповімо нижче.
Купити зелений чай: для задоволення і користі
Ми женемося за модними суперфудами, але часто не здогадуємося, як багато користі зберігає в собі добротний зелений чай, ціна якого нижче, ніж вартість ягід годжі або інших розрекламованих продуктів.
У складі цілий набір корисних компонентів, головні:
- Вітаміни. Майже всі, відомі науці! Дуже багато вітаміну С, мінімум в 10 разів більше, ніж в чорних сортах. Ще E, K, F і навіть цінний Р, який зміцнює судини, важливий для серця і профілактики онкозахворювань.
- Танін. Одна з його суперздатностей – зменшення шкоди від радіоактивного випромінювання.
- Амінокислоти. У зеленому чаї їх як мінімум 17 і все потрібні організму. Наприклад, глютамінова допомагає зберігати емоційну рівновагу. Якщо хочете зберегти нервову систему, менше переживати і простіше справлятися зі стресами, пийте чай зелений, купити в Києві його простіше, ніж якісні добавки до харчування.
- Катехіни. Завдяки їм зелений чай цінується як потужний антиоксидант. Він уповільнює процеси старіння в клітинах, допомагає зберігати красу і молодість, зміцнює нігті і волосся. Одна-дві чашки на день, і ваш реальний вік буде видно тільки за паспортом, але не по обличчю.
- Поліфеноли. Допомагають зберегти здоров'я серця.
- Мікроелементи. Потрібні для злагодженої роботи всіх систем організму.
- Кофеїн. У чаї кофеїн утворює з'єднання теїн. Він діє м'якше, довше виводиться організмом і не перевантажує нервову систему.
Що буде з організмом, якщо пити справжній зелений чай китайський регулярно:
- Частково позбудеться дефіциту мікроелементів і вітамінів. Взимку, коли свіжих фруктів практично немає, це особливо важливо.
- Очиститься від небезпечних токсинів. Чай зелений корисний людям, які регулярно працюють за комп'ютером. Він виручає при отруєннях, алкогольних інтоксикаціях, допомагає позбутися накопичених шлаків. Україна не може похвалитися ідеальною екологією, тому для нас це важливо.
- Стабілізується нервова система. Якщо кожен день доводиться стикатися з негараздами і стресами, не поспішайте бігти до аптеки за заспокійливим. Купити зелений чай в Україні не проблема, ми допоможемо.
- Позбудеться зайвої ваги. Чудес не обіцяємо. Але прискорити обмін речовин і розщеплення жирів зелений чай може. Ще й знизить рівень холестерину.
- Чай зелений китайський можна використовувати для краси. Заварити і заморозити у кубики льоду, щоб протирати ними обличчя. Чудово живить і тонізує шкіру.
Як заварювати і зберігати зелений китайський чай
З Китаю ми привозимо добірний китайський зелений чай, купити в Києві його можна онлайн або у нашому чайному бутіку. Щоб смак був ідеальним, а користь максимальною, заварюйте і зберігайте чай правильно. Поділимося головними секретами:
- Якісна вода – запорука успіху. Не варто використовувати мінеральну і жорстку водопровідну. Воду з-під крана краще заздалегідь відстоювати, потім кип'ятити.
- Не робіть чай занадто концентрованим, досить чайної ложки на 150-200 мл. Не заварюйте окропом, нехай вода охолоне хвилин 5. Якщо не вгадати, напій може гірчити.
- Прогрійте посуд. Обдайте заварник окропом. Краще використовувати прозорі чайники і тіподи, зможете спостерігати, як розкриваються листя.
Ми пропонуємо добірний зелений чай, купити в Києві можна з доставкою, як і в інші міста України.
Чим краща якість, тим яскравіший смак і більше користі. Добротні сорти зеленого чаю можна заварювати кілька разів методом проток. Настій буде таким же ароматним і соковитим.
Зберігайте чай у закритій ємності. Підійде скляна, керамічна або дерев'яна. Головне, тримайте його подалі від різких запахів, вологи і сонячних променів. Не захоплюйтеся на ніч і не пийте на голодний шлунок.