Фільтр
Скинути сортування

Фільтр

  • Вид "пуер"
  • Підбірки
    • 2
    • 5
    • 6
    • 4
    • 2
  • Форма
    1
    • Смола Пуеру (Ча Гао)
      Смола Пуеру (Ча Гао)
  • Вік чаю
    • 9
    • 4
    • 2
    • 1
  • Бренд
    • 15
  • Країна
    • 14
  • Регіон
    • 16
  • Смаковий профіль
    • 6
    • 1
  • Місто

Смола пуера – концентрат смаку, користі та енергії

Смола пуеру або чайна паста (茶膏, Cha Gao) відома з VII століття. Спочатку її пили обрані. Через три століття ексклюзивний і дорогий продукт розпробувала еліта з Юньнаня. Потім звичку заварювати чагао перейняли жителі Тибету, а до XIII століття в особливого пуеру з'явилася армія шанувальників. До речі, тибетські ченці обожнюють пуэрну смолу досі.

чайна паста Ча Гао - TheTea

Як виготовляють чайну пасту

Щоб вийшла смола, пуер готують особливим чином:

  1. Листя збирають зі старих дерев, їм має бути близько 100 років. З сировини молодих рослин чагао не вийде.
  2. Смола пуеру – концентрований продукт. Тому і сировини потрібно більше, ніж зазвичай. Щоб зробити 250 грамів чайної пасти, майстер обробляє 20 кілограмів чайного листя.
  3. Обов'язковий етап – просмаження в котлах. Цей процес триває до доби, причому без пауз. Листя доводиться контролювати і постійно помішувати. Зазвичай цим займаються три майстри позмінно.

Процес витратний, тривалий і трудомісткий. Не дивно, що ціна на якісну чайну пасту не буває низькою.

Смак чагао

Якщо порівнювати чагао і звичайний пуер, смола яскравіша і більш насичена. При першому знайомстві з наполегливим ароматом здається, що і чай повинен бути «ух!». Але ні – він м'який, глибокий і не гірчить.

Заварюйте в прозорій посуді: скляному чайнику або типоді. Коли розчиняється смола, пуер змінює відтінок від світло-жовтого до кольору темного бурштину. Дивитися на це перевтілення – одне задоволення.

Хтось закохується в чагао з першої дегустації. Кому-то потрібно два-три заварювання, щоб розкуштувати цей чай. Але якщо ви фанат китайської чайної культури, вас приємно здивує смола пуеру, придбати її можна порціями різного розміру. Заварювати зручно, не потрібно чаклувати над пресуванням, відокремлюючи шари від млинця або цегли.

Чим корисна чайна смола, пуер з бонусами

Коли тільки з'явилася чайна смола, пуер з неї вважали цілющим. Пройшли століття і користь чагао довели науково. Китайська медицина стверджує, що це найцінніший для здоров'я продукт з чайного листа.

Чому чайну пасту варто пити не тільки для задоволення:

  • Чудово тонізує. Навіть краще, ніж кава – справжній концентрат бадьорості.
  • Знижує тиск.
  • Зміцнює стінки судин.
  • Покращує травлення.
  • Корисна для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту і особливо печінки.
  • Нейтралізує алкогольну інтоксикацію (допоможе легше пережити похмілля).

Якщо вивчити китайські трактати, знайдете близько 70 недуг, при яких рекомендують пуерну смолу. Україна теж оцінила її користь – натуральний продукт зміцнить здоров'я і допоможе довше обходитися без таблеток.

смола пуера чагао - TheTea

Як заварювати смолу пуера

Якщо вас зацікавила смола пуеру, купити в Україні зможете варіанти різних форм. Найчастіше це мініатюрні кубики або кульки. Порціонну чайну пасту заварювати просто:

  1. На чайник або гайвань досить грама смоли.
  2. Настоюйте 3-4 хвилини.
  3. Розлийте настій по чашках і можна пити.
  4. Повторіть заварювання, поки порція не розчиниться повністю.

Суворих правил немає – можна експериментувати. Взяти порцію більше або настояти довше звичайного. Через кілька чаювань знайдете свій ідеальний варіант.

Найсміливіші заварюють смолу пуеру в термосі. Почніть з грама на літр. Долийте окріп і чекайте, поки порція розчиниться.

Ми привозимо в Київ справжню чайну пасту, приготовлену за правильною технологією з добірної сировини. Заварюйте слабо або міцніше, але пам'ятайте – це концентрований пуер, який заряджає енергією. Тому пити перед сном не рекомендуємо.