Смола Шу Пуеру
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
- 57
- Вид "пуер"1
- Шу Пуер (чорний)
- Шен Пуер (зелений)+4
-
- Підбірки
- ТОП 201
- Новачку3
- Пробники4
- Бюджетний4
- Кращий з кращих2
- Форма1
- Млинець+147
- Розсипний+16
- Цегла+16
- Смола Пуеру (Ча Гао)
- Мініточа (таблетки)+28
- Точа (гнездо)+29
- Шар+3
- Гриб+3
- Гарбуз+1
- Порційний+3
- Вік чаю
- до 3-х років7
- 4-5 років2
- 6-10 років1
- 11-20 років1
- Бренд
- TheTea11
- Країна
- Китай11
- Регіон
- Юньнань11
- Смаковий профіль
- Класичний5
- Місто
Шу Пуер (чорний) смола
Пуерна смола або чайна паста – продукт з давньою історією. Перші згадки про нього відносяться до VII століття нашої ери. Незвичайний концентрований чай почали виготовляти в провінції Юньнань. Пуер був рідкісним, дорогим і його особливо цінував імператор. Поступово Ча Гао, як ще називали чайну пасту, полюбилася тибетським ченцям. Звичайно, це був Шен, смола Шу пуеру з'явилася пізніше, в XX столітті.
Щоб сьогодні купити плитку ароматного чаю, не потрібно віддавати мільйони, як колись робили аристократи. Ми привозимо до Києва чайну смолу різних форматів, від великих плиток до мініатюрних порцій на кожен день.
Як з'являється смола Шу пуеру
Ча Гао (茶 膏) – концентрат пуерного смаку і користі. Якщо говорити простою мовою, це екстракт чайного листа. Смолу виготовляють з якісної юньнаньскої сировини, для кращих зразків використовують листя і бруньки столітніх дерев.
Як виготовляють чайну пасту:
- Сировину сортують і сушать на сонці.
- Потім листя обсмажують і складають у величезні чани.
- Процес випарювання триває кілька днів без зупинки. Майстер повинен помішувати сировину і контролювати температуру, поки екстракт не загусне до стану смоли.
Так отримують концентрований Шу пуер, смола більш насичена, ніж звичайні купажі. Щоб отримати 100-грамову порцію Ча Гао потрібно зібрати і обробити приблизно 10 кілограмів чайного листа. Саме тому ціна за грам чайної пасти дорожче, ніж вартість грама класичного пуеру.
Смак Ча Гао – це відкриття. Аналогів у нього немає і порівнювати з іншими чаями теж немає сенсу. Настій глибокого бурштинового відтінку, якщо заварити міцно, може стати зовсім темним. З нотками класичного пуеру і оригінальними, неповторними відтінками.
Тонізуючий Шу пуер: смола і її корисні властивості
Смола Шу пуеру більш концентрована не тільки за смаком, але і за ефектом. Це напій з потужними тонізуючими властивостями - невелика піала поставить на ноги після безсонної ночі, натуральний енергетик. При цьому не шкодить здоров'ю і зберігає ясність розуму.
Завдяки тому, що Ча Гао – концентрований продукт, користі в ньому теж більше, ніж у звичайному пуері. Заварюючи всього грам чайної пасти, отримуєте цінні речовини як з 200 грамів Шу у млинці, цеглині або точі.
Властивості напою:
- Має потужний тонізуючий ефект. При цьому кофеїну в чаї не так багато, його дія пом'якшує присутністю Л-теаніна.
- Покращує настрій, допомагаючи організму виробляти гормон радості.
- Нормалізує тиск і зміцнює стінки судин.
- Полегшує стан похмілля, виводить з організму токсини, знижує рівень «поганого» холестерину.
- Корисний для травлення, перешкоджає розвитку цукрового діабету, допомагає позбутися зайвої ваги.
Україна ще мало знайома з Ча Гао, але у вас є можливість спробувати смолу пуеру, побалувати себе бадьорими чаюванням і зміцнити здоров'я. Це найпростіший і невибагливий в заварюванні Шу Пуер, смолу просто заливають окропом і дають розчинитися.
Концентрацію напою регулюють кількістю води і порцією, можна опустити в заварник цілу плитку або тільки частину. Строгих правил і пропорцій немає, експериментуйте зі смаком. А ще Ча Гао дуже зручно брати з собою в поїздку, можна заварити навіть в звичайному термосі.