Фільтр
Скинути сортування

Фільтр

  • Добірки
    • 9
    • 30
    • 11
    • 3
    • 3
    • 8
    • 10
  • Регіон
    • 9
    • 1
    • 17
    • 6
    • 2
    • 2
    • 2
    • 1
    • 1
    • 3
    • 1
    • 1
    • 1
Чай збору 2023 року

Якщо плануєте купити чай врожаю 2023 року, ця сторінка для вас. Тут зібрані актуальні позиції The Tea зі свіжими сортами: улунами, червоними, білими, зеленими та іншими.

Завдяки прямій співпраці з виробниками з Піднебесної ми регулярно доставляємо в Україну китайський чай найсвіжішого збору.

Дегустуємо, вибираємо найкращі сорти, оновлюємо каталог. Потім забезпечуємо продукту правильне зберігання, зокрема у холодильних шафах, зі строгим контролем температурного режиму. Відправляємо покупцям у вакуумній упаковці, щоб чаї зберігали аромат, смак та корисні властивості.

Китайський чай - TheTea

Який чай краще пити свіжим?

Свіжість важлива не усім чаям. Наприклад, пуери та Хей Ча (чорні сильної ферментації) з часом продовжують дозрівати, тому що окислювальні процеси в чайному листі не припиняються. По мірі старіння вони стають цікавішими, благороднішими і дорожчими.

Можна довго витримувати Да Хун Пао та білий чай, який у Піднебесній для зберігання навіть пресують у млинці. Темні улуни «живуть» довго, китайці додатково прогрівають їх раз на рік. Смак свіжого та витриманого червоного чаю Дянь Хуна також відрізнятиметься, варто спробувати. Проте слабоферментовані сорти краще пити свіжими. У цій категорії ніжні зелені чаї та світлі улуни, включаючи молочний, жасминовий, Те Гуань Інь, Хуан Цзин Гуй. Їх називають «чаями одного року» – тривале зберігання робить смак бляклим, слабшає виразність аромату, напій подарує менше задоволення.

Як зберегти свіжість чаю?

Щоб чай залишався свіжим якнайдовше, не тримайте його в теплому місці, під сонячними променями. Зберігайте у герметичній непрозорій тарі, яка мінімізує доступ кисню. Якщо магазин пропонує купити чай, розфасований у прозорі банки на вітрині, обережніше – він уже втратив у свіжості та ціні.

Слабоферментовані сорти краще замовляти невеликими порціями, щоб випивати їх протягом 3-х місяців. За такої умови зберігати чай у холодильнику не потрібно.

Відрізнити свіжий чай від того, що залежався, простіше за ароматом сухого листа. Він має бути чистим, без сторонніх домішок та неприємних нот.