|
Цзинь Цзюй Мей (Золоті брови) - червоний чай з провінції Фуцзянь, виробництво зосереджено в горах Уїшані. Сорт з'явився відносно недавно, у 2000-х роках, але швидко став улюбленцем місцевих і зарубіжних чаєманів. Україна теж оцінила його смак, що запам'ятовується, і здатність адаптуватися до європейської чайної традиції. Можна пити з м'ясними і сирними закусками, здобою і солодощами.
Китайський чай Золоті брови вперше виготовила компанія Чженшаньтан (正山堂). Потім рецепт перейняли інші виробники. І через вигнуті чаїнки китайці побачили в ньому схожість з бровами. Технологія виробництва складна, сировина має бути якісною, чай-брови не лише смачний, але і корисний.
Розповідають, що до 2008 року купити справжній Цзинь Цзюнь Мей могли тільки найбагатші китайці. Згодом ціна стала доступнішою.
Сировину збирають на висоті близько 1800 метрів. Щоб виготовити кілограм чаю, збирачам потрібно зірвати, а майстрам обробити близько 150 тисяч дрібних бруньок з верхніми листками. Важливо, щоб сировину було зібрано в один день, тільки так бруньки будуть однакового розміру.
Щоб вийшов ароматний сорт Золоті брови чай обробляють за класичною технологією Чжень Шань Сяо Чжуна з прогріванням на вогні, але більш делікатно. Чай Цзинь Цзюнь Мей - вдалий вибір для щоденних чаювань. Яскравий, тонізуючий, знімає сонливість.
Чай Золоті брови в сухому вигляді чорно-золотистий. Стійкий у заварюванні, прекрасно витримує 7-10 проток і можна заливати навіть крутим окропом. Настій міцний, насичений, янтарно-каштанового відтінку.
В ароматі нотки квітів, ягід і фруктів. У смаку свіжість, пряно-деревні акорди, тепло обсмаженої хлібної скориночки і приємний медовий післясмак, який в Китаї називають «солодкість, що повертається».
Цзинь Цзюнь Мей знімає нервову напругу і вирівнює настрій. Пити можна в будь-який час доби, але бажано не перед сном.
Китайський червоний чай можна заварювати протоками або європейським методом – настоюванням. Але не залишайте його в заварнику надовго, інакше почне гірчити. Спробуйте пити без цукру, як роблять в Піднебесній. Такі сорти відмінно поєднуються з м'ясними закусками, сирами і десертами.