Фільтр
Скинути сортування

Фільтр

  • Вид "пуер"
    1
  • Підбірки
    • 3
    • 11
    • 3
    • 1
    • 9
    • 15
    • 2
  • Форма
    1
    • Млинець
      Млинець
  • Вік чаю
    • 13
    • 12
    • 23
    • 34
    • 3
  • Бренд
    • 16
    • 4
    • 4
    • 10
    • 1
    • 1
    • 4
    • 10
    • 4
    • 1
    • 3
    • 1
    • 4
    • 2
    • 2
    • 4
    • 2
    • 2
    • 1
  • Країна
    • 55
    • 1
  • Регіон
    • 84
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 11
    • 22
  • Місто

Шен пуер - млинець (коржик)

У цьому розділі зібрані Шени в млинцях, від бюджетних варіантів на кожен день до відбірних церемоніальних чаїв. Кажуть, чайний шлях починається з чорного пуеру, він простіший і більш зрозумілий. Поступово приходиш до зеленого – класики, якій багато століть.

Навіщо пресують Шен пуер, млинець для зручності і не тільки

Млинець Шен пуеру – традиційна форма. Але спочатку цей чай був розсипним. Перші партії пуеру почали відправляти з Китаю в сусідні країни приблизно e 1500 році. За довгі місяці подорожі Шен дозрівав і ставав смачнішим. Але перевозити його в розсипному вигляді було не дуже зручно. Тоді вирішили пресувати Шен у кулі, плитки, цеглини. Класичної форми ще не було, і кожен виробник вибирав варіант пресування на свій смак.

Шен пуер млинець - TheTea

C розвитком торгівлі уряд стурбувався збором податків. Чай почали зважувати на пропускних пунктах і на це йшло дуже багато часу. Тому ввели єдиний стандарт і зобов'язали виробників пресувати Шен пуер в млинець вагою 257 грамів. Товар перераховували кошиками – у кожному 32 коржі. Такий облік існував до ХХ століття.

У 1972 році млинці «погладшали» на 100 грамів і вийшла вага, яку ми бачимо сьогодні, рівно 357 грамів. Якщо вирішите купити Шен у млинці, швидше за все він буде саме таким.

Особливості Шен пуеру у млинці

Саме по собі пресування не покращує зелений пуер, млинець просто полегшує зберігання і транспортування. На якість чаю впливають інші моменти:

  • Сировина. Купажі з листя і бруньок знаменитих чайних регіонів і високогірних плантацій смачніші і корисніші за чаї з масової рівнинної сировини.
  • Технологія. У майстрів свої секрети, особливо на іменитих фабриках.
  • Вік. Шен пуер, млинець або розсипний, продовжує ферментуватися, поступово позбувається різкої зелені, стає м'якшим і шляхетнішим. У пресованому чаї процеси окислення трохи сповільнюються, тому його залишають зістарюватись набагато частіше, ніж розсипний.
  • Зберігання.  Знаєте, чому ціна витриманих млинців зростає з кожним роком і купажів, яким більше 20 років, так мало? Чаю потрібно забезпечити ідеальну температуру і вологість. В умовах жаркого клімату Юньнані це завжди затратно.

Ми привозимо в Україну молодий і витриманий зелений пуер, млинець можна відкрити відразу або залишити, щоб через кілька років отримати справжній шедевр.

Шен пуер у млинці

Як заварювати Шен пуер у млинці

Кілька порад щодо заварювання пресованого пуеру:

  1. Відділити шматочок від млинця. Якщо Шен молодий, коржик можна акуратно розшарувати руками, починайте робити це від краю або у виїмки. Зістарений чай стає більш щільним, доведеться використовувати ніж або шило.
  2. Пресований пуер розкривається повільніше за розсипний. Якщо хочете, щоб чай вийшов насиченим, обережно розкришіть порцію. Але постарайтеся не перетворити чайний лист на пил.
  3. Заварюйте пуер протоками. Першу не п'ють, чай ​​заливають водою і тут же зливають її. Так промивають чаїнки і дають листю злегка розпаритися.

Вибрали пуер? Відправимо покупку по Києву і в будь-яку точку країни. А ще часто ділимо млинці на частини. Якщо не впевнені, який чай вибрати, почніть з невеликої порції, дегустація все розставить по місцях.