Шен пуер млинець
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
- 52
- 52
- 51
- Вид "пуер"1
- Шу Пуер (чорний)+147
- Шен Пуер (зелений)
- Бай Хао Пуер (білий)+2
- Підбірки
- ТОП 53
- ТОП 2011
- Новачку3
- Бюджетний1
- Преміум9
- Кращий з кращих15
- Колекційний2
- Форма1
- Млинець
- Розсипний+20
- Цегла+5
- Смола Пуеру (Ча Гао)+4
- Мініточа (таблетки)+8
- Точа (гнездо)+27
- Шар+3
- Гриб+3
- Гарбуз+2
- Порційний+1
-
- Вік чаю
- до 3-х років13
- 4-5 років12
- 6-10 років23
- 11-20 років34
- 21-30 років3
- Бренд
- TheTea16
- Менхай (Menghai)4
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)4
- Менку (Mengku)10
- Лі Мін (Li Ming)1
- Лун Шен (Long Sheng)1
- І Пін Тан (Yipin Tang)4
- Сягуань (Xiaguan)10
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)4
- Сінь І Хао (Xin Yi Hao)1
- Пy Вень (Pu Wen)3
- Ту Лінь (Tu Lin)1
- Тун Цін Хао (Tong Qing Hao)4
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)2
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)2
- Чанг Tай (Chang Tai)4
- Юнь Хай (Yun Khay)2
- CNNP2
- Sunriver Tea1
- Країна
- Китай55
- Таїланд1
- Регіон
- Юньнань84
- Менхай1
- Смаковий профіль
- Класичний11
- Витриманий22
- Місто
Шен пуер - млинець (коржик)
У цьому розділі зібрані Шени в млинцях, від бюджетних варіантів на кожен день до відбірних церемоніальних чаїв. Кажуть, чайний шлях починається з чорного пуеру, він простіший і більш зрозумілий. Поступово приходиш до зеленого – класики, якій багато століть.
Навіщо пресують Шен пуер, млинець для зручності і не тільки
Млинець Шен пуеру – традиційна форма. Але спочатку цей чай був розсипним. Перші партії пуеру почали відправляти з Китаю в сусідні країни приблизно e 1500 році. За довгі місяці подорожі Шен дозрівав і ставав смачнішим. Але перевозити його в розсипному вигляді було не дуже зручно. Тоді вирішили пресувати Шен у кулі, плитки, цеглини. Класичної форми ще не було, і кожен виробник вибирав варіант пресування на свій смак.
C розвитком торгівлі уряд стурбувався збором податків. Чай почали зважувати на пропускних пунктах і на це йшло дуже багато часу. Тому ввели єдиний стандарт і зобов'язали виробників пресувати Шен пуер в млинець вагою 257 грамів. Товар перераховували кошиками – у кожному 32 коржі. Такий облік існував до ХХ століття.
У 1972 році млинці «погладшали» на 100 грамів і вийшла вага, яку ми бачимо сьогодні, рівно 357 грамів. Якщо вирішите купити Шен у млинці, швидше за все він буде саме таким.
Особливості Шен пуеру у млинці
Саме по собі пресування не покращує зелений пуер, млинець просто полегшує зберігання і транспортування. На якість чаю впливають інші моменти:
- Сировина. Купажі з листя і бруньок знаменитих чайних регіонів і високогірних плантацій смачніші і корисніші за чаї з масової рівнинної сировини.
- Технологія. У майстрів свої секрети, особливо на іменитих фабриках.
- Вік. Шен пуер, млинець або розсипний, продовжує ферментуватися, поступово позбувається різкої зелені, стає м'якшим і шляхетнішим. У пресованому чаї процеси окислення трохи сповільнюються, тому його залишають зістарюватись набагато частіше, ніж розсипний.
- Зберігання. Знаєте, чому ціна витриманих млинців зростає з кожним роком і купажів, яким більше 20 років, так мало? Чаю потрібно забезпечити ідеальну температуру і вологість. В умовах жаркого клімату Юньнані це завжди затратно.
Ми привозимо в Україну молодий і витриманий зелений пуер, млинець можна відкрити відразу або залишити, щоб через кілька років отримати справжній шедевр.
Як заварювати Шен пуер у млинці
Кілька порад щодо заварювання пресованого пуеру:
- Відділити шматочок від млинця. Якщо Шен молодий, коржик можна акуратно розшарувати руками, починайте робити це від краю або у виїмки. Зістарений чай стає більш щільним, доведеться використовувати ніж або шило.
- Пресований пуер розкривається повільніше за розсипний. Якщо хочете, щоб чай вийшов насиченим, обережно розкришіть порцію. Але постарайтеся не перетворити чайний лист на пил.
- Заварюйте пуер протоками. Першу не п'ють, чай заливають водою і тут же зливають її. Так промивають чаїнки і дають листю злегка розпаритися.
Вибрали пуер? Відправимо покупку по Києву і в будь-яку точку країни. А ще часто ділимо млинці на частини. Якщо не впевнені, який чай вибрати, почніть з невеликої порції, дегустація все розставить по місцях.