Шен Пуер розсипний
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
4
1
4.5
2
4
1
4.7
7
3.5
2
4.5
2
- Вид "пуер"1
- Шу Пуер (чорний)+16
- Шен Пуер (зелений)
- Я Бао (бруньки)+5
- Підбірки
- ТОП 203
- Новачку4
- Бюджетний1
- Кращий з кращих3
- Форма1
- Млинець+82
- Розсипний
- Цегла+5
- Смола Пуеру (Ча Гао)+4
- Мініточа (таблетки)+8
- Точа (гнездо)+27
- Шар+8
- Гриб+3
- Гарбуз+3
- Порційний+1
- Вік чаю
- до 3-х років12
- 4-5 років1
- 6-10 років6
- 11-20 років1
- Бренд
- TheTea12
- Менхай (Menghai)1
- Менку (Mengku)2
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)1
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)1
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)1
- Країна
- Китай15
- Регіон
- Юньнань19
- Тайвань1
- Смаковий профіль
- Класичний4
- Витриманий3
- Квітковий1
- Місто
Шен пуер розсипний – за що ми його любимо
Шен пуер надходить у продаж пресованим або розсипним. Перший – класика. Другий – відносна рідкість як в Китаї, так і в Україні.
Погодьтеся, ми звикли до млинців, цеглин і точей, саме з ними у більшості асоціюється китайський чай. Але справжній чаєман не упустить можливість спробувати розсипний Шен пуер. І не тільки тому, що його не доводиться ділити ножем і потім збирати крихти по всій кухні. Є й інші переваги. Наприклад, саме в цій категорії пуерів ви знайдете чудові смаки знаменитих чайних районів Піднебесної.
Пресований або розсипний Шен пуер – який краще
Це перше, що вам належить вирішити при виборі чаю. Правильної відповіді немає – спробуйте всі варіанти.
Багато століть тому розсипний Шен пуер почали пресувати для зручності перевезення та сплати податків. Цеглини та млинці простіше скласти компактним стовпчиком, а невелику точу – взяти в кишеню, щоб влаштувати чаювання в офісі.

У розсипного Шена інші переваги:
- Його не потрібно ламати. Прес буває дуже щільним, практично «залізним» і його неможливо розібрати по листочкам вручну. Чай залишається тільки ламати ножем або шилом. З розсипним все простіше – взяв потрібну порцію, заварив і готово. Листя залишаються ціленькими.
- Менше пилу і брухту. В результаті пресування утворюється фракційний пил. Розсипний пуер чистіший. Тому якщо не промиєте його першою протокою, катастрофи не станеться.
- Заварюється швидше. Напевно ви чули пораду, що шматочок пресованого пуеру, який акуратно подрібнили, краще «розходиться» вже на першій протоці. Якщо вибираєте насичений Шен пуер, розсипний завариться швидше.
- Простіше визначити якість. У пресованого пуеру видно лише «сорочку» – фактуру поверхні цеглини або млинця. Знаючи це, виробники іноді хитрують і поміщають наверх більш якісну сировину, підступ видно тільки в розломі. Якщо ви вирішили купити розсипний Шен, з якістю не помилитеся, приховати щось неможливо.
При однаковій технології обробки і рівній якості сировини, з якої роблять Шен пуер, розсипний не гірше пресованого. Вони проходять одні й ті ж стадії обробки, за винятком останнього – пресування.
Розсипний Шен зі знаменитих регіонів
Ціна добротного розсипного Шена не вище, ніж пресованого. Але такого чаю виробляють набагато менше.
Ми привозимо до Києва розсипні Шен пуэри з сировини старих дерев і знаменитих чайних гір: Бада, Наку, Уляншань, Буланшань та інших. У кожного моносорта унікальна рецептура обробки і смак, який не сплутати з іншими.
Рівномірні важкі чаїнки з гарним блиском, справжня автентичне сировина з характером знаменитих регіонів – це чаї для красивих і надихаючих чаювань. Розсипні Шени підійдуть як на кожен день, так і для класичної чайної церемонії. Як і купажі у млинцях або цеглинах, їх можна зберігати роками.
5
1