Фільтр
Скинути сортування

Фільтр

  • Вид "пуер"
  • Підбірки
    • 3
    • 3
    • 1
    • 2
  • Форма
    1
    • Цегла
      Цегла
  • Вік чаю
    • 9
    • 1
    • 4
    • 4
    • 3
  • Бренд
    • 3
    • 5
    • 1
    • 3
    • 1
    • 1
    • 2
    • 3
  • Країна
    • 11
  • Регіон
    • 20
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 5
    • 4
  • Місто

Чай пуер у формі цеглини

Пуер – чай, який виготовляють за особливою технологією в китайській провінції Юньнань. Спочатку він був розсипним, як усі звичні європейцям сорти. Згодом підхід змінився і класикою став пресований пуер. Цеглина – одна з традиційних форм.

Чому пуер почали пресувати

Китайський пуер користувався попитом у гірських районах і сусідніх країнах, куди його доставляли по Древньому Чайному шляху. Єдиним транспортом були коні, караван подорожував місяцями і це давало чаю можливість дозріти. Але перевозити пуер в мішках – ще те випробування, дуже незручно. Тому йому вирішили надавати форму, так з'явився пресований пуер: цеглина або коржик.

Акуратні чайні цеглини легко скласти в стопку, перерахувати і зважити. Це спрощувало не тільки транспортування, а й сплату податків. Форма прижилася і пресований пуер став візитною карткою китайської чайної культури. Якщо захочете придбати Шу або Шен сьогодні, він напевно буде у формі млинця або цеглини.

пуер циглина - TheTea

Чим відрізняється пуер у цеглині від інших форм

За популярністю цеглина поступається лише млинцю. Зате зустрічається набагато частіше, ніж точа, гриб або гарбуз.

Пуер в цеглині китайці називають Чжуань Ча (砖茶). Це пресування правильної прямокутної форми. На відміну від млинця, який стандартно важить 357 г, маса цеглини 100, 250, 500 або 1000.

Іноді пуер у цеглині плутають з пуерами у формі квадрата – Фен Чжуань Ча (方砖). Вони схожі, але все-таки різні. Квадрат зустрічається рідше і за розмірами зазвичай менший, до 200 грамів. Ми привозимо з Китаю до Києва і такі пуери, вони зібрані в цьому розділі. Наприклад, Шу Пуер Мэнхай «Да І Цзинь Бурштину».

Поверхня пуеру у формі цеглини або квадрата може бути гладкою або прикрашеною ієрогліфами з відміткою бренду, майстра, регіону. Іноді вона схожа на апетитну плитку шоколаду, як Шен Пуер Сягуань «Золотий квадрат». У цеглину пресують не тільки пуер, але й інший китайський чай, зазвичай червоний і чорний.

За що ви полюбите пуер у цеглині

Пуеру у формі цеглини або квадрата має дві переваги:

  • Він компактний, зручно зберігати, особливо чаї в брендових коробках.
  • Як правило, купажується. Якщо розсипні пуери роблять з моносировини, у пресування можуть додавати листя з різних регіонів, різного розміру або віку. Виходить чай з оригінальним характером.
  • Крім того, це класика. Такий пуер приємно тримати в руках, заварювати, пробувати, порівнювати рецепти і відтінки смаку. 

Ціна пуерів з цього розділу відрізняється в залежності від виробника, регіону, якості сировини і віку чаю. Ви можете купити цеглину цілком або замовити невелику порцію для дегустації з доставкою в будь-яке місто України.