Чай пуер у формі цеглини
- -19%4.84
- -6%51
- Вид "пуер"
- Підбірки
- ТОП 203
- Новачку3
- Преміум1
- Кращий з кращих2
- Форма1
- Млинець+240
- Розсипний+43
- Цегла
- Смола Пуеру (Ча Гао)+15
- Мініточа (таблетки)+37
- Точа (гнездо)+57
- Шар+6
- Гриб+6
- Гарбуз+3
- Порційний+3
- Вік чаю
- до 3-х років9
- 4-5 років1
- 6-10 років4
- 11-20 років5
- 21-30 років3
- Бренд
- Менхай (Menghai)4
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)5
- Менку (Mengku)1
- Сягуань (Xiaguan)3
- Сінь І Хао (Xin Yi Hao)1
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)1
- Чанг Tай (Chang Tai)2
- CNNP3
- Країна
- Китай10
- Регіон
- Юньнань21
- Менхай1
- Смаковий профіль
- Класичний5
- Витриманий4
- Місто
Чай пуер у формі цеглини
Пуер – чай, який виготовляють за особливою технологією в китайській провінції Юньнань. Спочатку він був розсипним, як усі звичні європейцям сорти. Згодом підхід змінився і класикою став пресований пуер. Цеглина – одна з традиційних форм.
Чому пуер почали пресувати
Китайський пуер користувався попитом у гірських районах і сусідніх країнах, куди його доставляли по Древньому Чайному шляху. Єдиним транспортом були коні, караван подорожував місяцями і це давало чаю можливість дозріти. Але перевозити пуер в мішках – ще те випробування, дуже незручно. Тому йому вирішили надавати форму, так з'явився пресований пуер: цеглина або коржик.
Акуратні чайні цеглини легко скласти в стопку, перерахувати і зважити. Це спрощувало не тільки транспортування, а й сплату податків. Форма прижилася і пресований пуер став візитною карткою китайської чайної культури. Якщо захочете придбати Шу або Шен сьогодні, він напевно буде у формі млинця або цеглини.
Чим відрізняється пуер у цеглині від інших форм
За популярністю цеглина поступається лише млинцю. Зате зустрічається набагато частіше, ніж точа, гриб або гарбуз.
Пуер в цеглині китайці називають Чжуань Ча (砖茶). Це пресування правильної прямокутної форми. На відміну від млинця, який стандартно важить 357 г, маса цеглини 100, 250, 500 або 1000.
Іноді пуер у цеглині плутають з пуерами у формі квадрата – Фен Чжуань Ча (方砖). Вони схожі, але все-таки різні. Квадрат зустрічається рідше і за розмірами зазвичай менший, до 200 грамів. Ми привозимо з Китаю до Києва і такі пуери, вони зібрані в цьому розділі. Наприклад, Шу Пуер Мэнхай «Да І Цзинь Бурштину».
Поверхня пуеру у формі цеглини або квадрата може бути гладкою або прикрашеною ієрогліфами з відміткою бренду, майстра, регіону. Іноді вона схожа на апетитну плитку шоколаду, як Шен Пуер Сягуань «Золотий квадрат». У цеглину пресують не тільки пуер, але й інший китайський чай, зазвичай червоний і чорний.
За що ви полюбите пуер у цеглині
Пуеру у формі цеглини або квадрата має дві переваги:
- Він компактний, зручно зберігати, особливо чаї в брендових коробках.
- Як правило, купажується. Якщо розсипні пуери роблять з моносировини, у пресування можуть додавати листя з різних регіонів, різного розміру або віку. Виходить чай з оригінальним характером.
- Крім того, це класика. Такий пуер приємно тримати в руках, заварювати, пробувати, порівнювати рецепти і відтінки смаку.
Ціна пуерів з цього розділу відрізняється в залежності від виробника, регіону, якості сировини і віку чаю. Ви можете купити цеглину цілком або замовити невелику порцію для дегустації з доставкою в будь-яке місто України.