Фільтр

  • Вид "пуер"
    1
  • Підбірки
    • 3
    • 3
    • 2
  • Форма
    1
    • Цегла
      Цегла
  • Вік чаю
    • 7
    • 1
    • 4
    • 4
    • 2
  • Бренд
    • 5
    • 4
    • 1
    • 2
    • 1
    • 3
  • Країна
    • 7
  • Регіон
    • 17
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 4
    • 4
  • Місто

Шу пуер (чорний) цеглина

У цьому розділі можна вибрати цеглину Шу пуера – смачний і ароматний купаж для щоденних чаювань і особливих випадків. Тут зібрані як бюджетні чаї, так і брендові рецепти фабрик Менхай, CNNP, Сягуань, Хайвань та інших.

Шу пуер у цеглині – історія

Пресовка – традиційна для пуера форма. Першим, як відомо, з'явився Шен. Спочатку він був розсипним, потім почали робити плитки, цеглини і коржі. Це спрощувало транспортування, зважування при сплаті податків і зберігання. У 70-х роках минулого століття з'явився Шу пуер, цеглина і коржик стали класичними формами і для цього чаю.

Шу пуер цеглина - TheTea

Пуер в цеглині купити нескладно, але все-таки він зустрічається рідше млинців.

  • У Китаї правильну прямокутну форму чаю називають Чжуань Ча (砖茶). На відміну від млинця, який в класичному варіанті важить рівно 357 грамів, тут строгих вимог немає.
  • Ми привозимо в Україну цеглини різного формату: компактні 100-грамові, варіанти середніх розмірів по 250 і 500 грамів, іноді вдається відшукати справжніх гігантів від кілограма і більше.
  • Крім цеглини пуер пресують у квадрати Фен Чуань Ча (方砖). Такі Шу знайдете у цьому розділі. Найчастіше це подарункові чаї у фірмовій упаковці. Наприклад, брендові купажі Менхай Да І.

Китайські майстри люблять прикрашати поверхню цеглин тисненням. В чайних крамницях Піднебесної можна побачити цілі чайні стіни – це пресований Шу пуер, цеглина до цеглини або цільна плита. Звичайно ж, ми не можемо доставити до Києва гігантський шедевр. Але наша колекція постійно поповнюється смачними, ароматними і тонізуючими купажами чорного пуеру.

Особливості Шу пуеру в цеглині

Ціна пуеру залежить не від пресування, а від якості сировини.

У Шу в цеглинах і квадратах є особливості. Їх рідко роблять з моносировини. В основному використовують добротні купажі, змішують листя і бруньки різного віку або поєднують сировину з декількох чайних регіонів. Так пуер отримує оригінальні нотки смаку.

Шу в цеглині, особливо в коробці, зберігати зручніше, ніж млинці. Для заварювання його потрібно так само ділити на невеликі порції. Пресування найчастіше щільне, руками чай не розшарувати, тому доводиться використовувати пуерний ніж або шило.

Брендові купажі Шу пуеру завжди дорожчі за звичайний чай. Щоб ви не відмовляли собі у задоволенні спробувати смак фірмових рецептів, ми ділимо цеглини і квадрати на невеликі порції, замовляйте для дегустації і вибирайте улюбленців.