
Шу пуер 6-10 років
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
4.6
5
5
6
4
1
4.9
8
- Вид "пуер"1
- Шу Пуер (чорний)
- Шен Пуер (зелений)+44
- Бай Хао Пуер (білий)+1
- Підбірки
- ТОП 56
- ТОП 2010
- Новачку9
- Пробники1
- Бюджетний6
- Преміум5
- Кращий з кращих8
- Колекційний3
- Форма
- Млинець43
- Розсипний4
- Цегла5
- Смола Пуеру (Ча Гао)1
- Мініточа (таблетки)4
- Точа (гнездо)9
- Гриб1
- Вік чаю1
- до 3-х років+87
- 4-5 років+34
- 6-10 років
- 11-20 років+75
- 21-30 років+8
- Бренд
- TheTea10
- Менхай (Menghai)15
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)14
- Менку (Mengku)1
- Лун Шен (Long Sheng)1
- Сягуань (Xiaguan)4
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)2
- Ту Лінь (Tu Lin)3
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)1
- Юнь Хай (Yun Khay)3
- CNNP1
- Sunriver Tea2
- YunHong Tea1
- Країна
- Китай43
- Регіон
- Юньнань65
- Менхай2
- Гуандун1
- Смаковий профіль
- Класичний17
- Витриманий14
- Шоколадний1
- Місто
Шу Пуер (чорний) 6-10 років
Пуер – один з небагатьох чаїв, які з віком можуть ставати смачнішими і дорожчими, як хороше вино. Охочих спробувати Шу пуер багаторічної витримки завжди достатньо, серед шанувальників зістарених купажів є і колекціонери, і любителі. Чи завжди витриманий пуер краще за молодий, від чого залежить його якість і ціна?
Вік Шу пуеру – чи так це важливо
Якщо Шу пуер 10 років зберігається на складі, це рідкість і ось чому:
- Чорний пуер залишають зістарюватись набагато рідше за зелений. Технологія його виготовлення передбачає прискорену ферментацію. Якщо Шен з роками істотно змінюється і зовні, і в плані смаку, для Шу такі зміни кардинальними не будуть. Хоча оригінальні відтінки в характері безумовно з'являться.
- Купажів, яким 50-100 років, немає не тільки в Україні, але і в Китаї. Якщо вам пропонують такий чай, це обман.
- Чаю, зібраного і спресованого 10 років тому, більше не стає. Попит зростає, а пропозицій не так багато. Чим старший Шу пуер, тим він дорожчий. Весь цей час виробнику доводиться забезпечувати на складі ідеальний режим температури і вологості, в умовах теплого і сирого клімату Юньнані це непросто і дорого.
Щоб отримати смачний Шу пуер, 6 років на зберігання більш ніж достатньо. У такого чаю більш м'який і делікатний смак. Можна купити молодий купаж і залишити його зберігатися вдома, знадобиться тільки сухе місце і сила волі.

Яким повинен бути якісний Шу пуер: 10 років не показник
При бажанні можна зберігати Шу пуер 8 років і більше. Але правда в тому, що вік – не єдиний критерій оцінки чаю. Є й інші моменти, наприклад:
- Сировина. Має значення сортність, місце збору, склад ґрунту, як удобрювали рослини.
- Обробка. Ручна або машинна, рівень майстерності, чи були при цьому помилки.
- Зберігання. Ми вже розповіли чому зберігати Шу пуер 9 років непросто – потрібно постійно контролювати вологість і температуру.
Ми любимо витримані чаї з характером і привозимо такі купажі до Києва, більшість з них представлені у цьому розділі. Але пам'ятайте, що найкращий пуер – не просто зістарений. У правильному китайському чаї ідеально все: сировина, обробка, зберігання.
Вибирайте якісний Шу пуер, 7 років він зберігається або більше – це має значення, тільки якщо чай добротний.
У цьому розділі ви знайдете бюджетний і перевірений роками брендовий Шу пуер, 8 років витримки не максимум, є купажі, яким більше 10 років. Замовляйте млинець і цеглини цілком, деякі чаї ділимо на порції від 25 грамів, щоб у наших покупців була можливість порівнювати і вибирати чайних улюбленців.
5
1