Пуер 6-10 років
- 41
- 41
- 4.52
- 52
- Вид "пуер"
- Шу Пуер (чорний)70
- Шен Пуер (зелений)47
- Підбірки
- ТОП 58
- ТОП 2022
- Новачку14
- Пробники4
- Бюджетний7
- Преміум6
- Кращий з кращих17
- Колекційний3
- Форма
- Млинець69
- Розсипний10
- Цегла4
- Смола Пуеру (Ча Гао)2
- Мініточа (таблетки)5
- Точа (гнездо)23
- Гриб3
- Вік чаю1
- до 3-х років+126
- 4-5 років+55
- 6-10 років
- 11-20 років+126
- 21-30 років+11
- Бренд
- TheTea18
- Менхай (Menghai)14
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)18
- Менку (Mengku)4
- Лун Шен (Long Sheng)1
- Сягуань (Xiaguan)22
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)2
- Ту Лінь (Tu Lin)3
- Тун Цін Хао (Tong Qing Hao)1
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)2
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)2
- Юнь Хай (Yun Khay)3
- CNNP1
- Sunriver Tea1
- YunHong Tea2
- Країна
- Китай68
- Регіон
- Юньнань115
- Менхай2
- Гуандун1
- Смаковий профіль
- Класичний22
- Витриманий24
- Шоколадний1
- Місто
Пуер 6-10 років – красень у розквіті сил
А у вас є зістарений пуер? Нам часто задають таке питання. Якщо вам потрібен пуер 10 років і трохи молодше, завітайте до цього розділу каталогу THE TEA™.
Міфи і правда про витриманий пуер
Новачки-чаємани чули, що старий пуер – це добре. Молодий – не так смачно і круто. Насправді, якість залежить не тільки від віку. Інші критерії:
- Технологія виготовлення.
- Місце збору і якість сировини.
Нижче поговоримо про це детальніше. А поки лайфхак:
Якщо хочете отримати колекційний млинець за доступною ціною, купите якісний варіант і залиште його зберігатися. Через 3 роки він буде знахідкою, через 5 (якщо вистачить сили волі не випити) – перетвориться на шедевр.
Шу і Шен – вік
Технологія створення зеленого і чорного пуерів відрізняється. Спочатку усі пуери робили за Шен-рецептурою. Вони ще довго визрівали (ферментувалися). Потім, у 70-х роках минулого століття, винайшли метод прискореної ферментації – так з'явилися Шу. Їх недаремно називають «готовими», смак чудовий відразу після виготовлення. Зберігати такий пуер 7 років – досить. Далі істотних змін не відбувається.
З Шеном все інакше. В ньому процеси окислення не припиняються, смак стає м'якше, глибше, як у випадку з хорошим вином. Листя темніє, йде «зеленушність». Тому поціновувачі намагаються купити рецепт у віці.
Тут ви знайдете добротні зістарені купажі – Шу і Шени. В млинцях, цеглинах, точах, розсипні і навіть в подарункових наборах. Ціна на пуер солідного віку зазвичай вище, ніж на молодий. Річ у витратах на зберігання. Щоб товар не зіпсувався в жаркому кліматі Юньнані, технологи забезпечують йому прохолоду з постійним контролем температури і вологості. Інакше чай пуер 10 років не проживе, з'явиться цвіль. Коли він приїжджає до Києва, про зберіганні дбаємо ми.
Якість сировини
Сировина – основа. Якщо вона відмінна і з потенціалом, роки її поліпшать. Ми цінуємо такі купажі, привозимо їх з Китаю і щиро хочемо, щоб Україна пила кращий чай.
Витриманий пуер, 8 років і трохи більше, може бути виготовлений із добротної сировини на кожен день. Або спресований з високогірного листя і бруньок унікальної місцевості. Вибирайте варіант до душі – для затишних чаювання в колі сім'ї або моментів, коли потрібен елітний продукт.
Якщо шукаєте чайний подарунок, зверніть увагу на брендові набори і купажі знаменитих фабрик, наприклад, Менхай.
Доведено, що з віком у чайному листі збільшується кількість полісахаридів. Тому в ньому буде більше користі: для серця, травлення, імунітету і очищення крові від токсинів. Це вибір для задоволення, бадьорості, внутрішньої гармонії і просвітленої свідомості.