Як ми зберігаємо і пакуємо чай
Чай, який зберігають недбало, вбирає сторонні запахи, «видихається», втрачає аромат та властивості. Наприклад, так трапляється, якщо чаї стоять на вітрині у прозорих банках під сонячним промінням.
Для The Tea важливо, щоб ви пили якісний, корисний та смачний китайський чай. Тому суворо контролюємо правила зберігання на складі.
Нюанси залежать від сорту:
- Слабоферментовані південнофуцзяньські та тайванські улуни зберігаємо у вакуумній упаковці у спеціальних холодильниках.
- Темні уішаньські, гуандунські улуни – у герметичній твердій тарі. У бірюзових сортів потужного обсмажування тендітні чаїнки, їх легко зламати.
- Ніжні зелені, білі, жовті сорти зберігаємо у легкій прохолоді (+2-+10 градусів) та з мінімальним доступом кисню, щоб продовжити свіжість.
- Пуер і червоні чаї невибагливі. Контролюємо вологість повітря (норма менше 20-30%), тримаємо подалі від різких запахів.
А ще ретельно оберігаємо чаї від світла. Під його впливом хімічні процеси в чайному листі прискорюються, це може погіршити смак напою.
Перед відправкою фасуємо чай у металізовані пакети zip-lock зі стікерами, на яких вказуємо назву сорту, вид чаю та підказки про заварюванню – китайським та міжнародним способами.