Шен Пуер Менхай (Menghai)
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
- -20%
- Вид "пуер"1
- Шу Пуер (чорний)+53
- Шен Пуер (зелений)
- Я Бао (бруньки)+1
- Підбірки
- Преміум1
- Форма
- Млинець4
- Розсипний1
- Вік чаю
- до 3-х років2
- 11-20 років2
- Бренд1
- TheTea+45
- Менхай (Menghai)
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)+8
- Менку (Mengku)+12
- Лі Мін (Li Ming)+2
- І Пін Тан (Yipin Tang)+4
- Сягуань (Xiaguan)+31
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)+5
- Сінь І Хао (Xin Yi Hao)+1
- Пy Вень (Pu Wen)+3
- Ту Лінь (Tu Lin)+3
- Тун Цін Хао (Tong Qing Hao)+5
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)+4
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)+5
- Чанг Tай (Chang Tai)+6
- Юнь Хай (Yun Khay)+2
- CNNP+5
- Sunriver Tea+1
- Країна
- Китай4
- Регіон
- Юньнань5
- Смаковий профіль
- Витриманий1
- Місто
Шен Пуер (зелений) Менхай (Menghai)
Рецепти цієї фабрики давно стали класикою. Якщо вам потрібен еталонний китайський чай, спробуйте купаж від Менхай, Шен пуер іменитого виробника – шедевр пуерного ринку.
Незважаючи на статус завода-флагмана, ціна млинців з колекції Менку буває доступною. Ми привозимо до Києва як елітні купажі, так і гідні пуери для повсякденних чаювань.
Шен пуер Менхай – особливості
Історія чаїв цього бренду почалася в 1940 році з появою першого чайного заводу в Сішуаньбанні. Шен пуер Менхай спочатку виробляли за старовинними Юньнанськими рецептами. Але з часом майстри удосконалили їх. Технології фабрики до сих пір вважається унікальною. Її наслідують, намагаються випускати копії, але якщо вам пощастило купити оригінальний чай Менхай, різницю з підробкою помітите відразу.
У 70-х роках минулого століття менхайські майстри брали участь у винаході рецепта прискореної ферментації. З його появою Шен пуер Менхай нітрохи не здав позиції і залишився фаворитом чаєманів з багатьох країн, Україна не виняток.
Коротко про Шени фабрики Менхай:
- Перші Шени фабрика випускала під марками Чжун Ча (中 茶) і CNNP. Потім з'явилася марка Велика користь або Да І (大 益).
- Сировину для купажів збирають на знаменитих чайних горах Бада (巴达) і Булан (布朗). Завдяки унікальному клімату та складу ґрунту пуери виходять насиченими, з глибоким багатогранним смаком.
- Листя і бруньки, зібрані в садах Булан, дають світлий і гладкий настій. В такому Шені буде легка гірчинка і терпкість. Пом'якшити смак можна заварюванням, злегка зменшити порцію чаю або скоротити час настоювання.
- У садах Бада збирають листя, з яких виходять яскраві, темні і тугі чаїнки. Це Шен з потужною енергетикою природи, пронизливим ароматом і відчутним станом Ча Ци. Також присутня гірчинка.
Деякі рецепти фабрики вважаються стандартом. Наприклад, 7542 – пуер, випущений у 1942 році, до цих пір користується попитом серед бажаючих купити якісний брендовий чай. Інший популярний рецепт 8582, який чаємани називають «справжнім Шен пуером». У купажі досить велике листя, в ароматі нотки яблука і сухофруктів.
У 2010 році відкрили Інститут чаю Менхай, Шен пуер фабрики постійно поліпшується, з'являються нові купажі.