Фільтр
Скинути сортування

Фільтр

  • Вид "пуер"
    • 79
    • 39
    • 2
    • 7
  • Підбірки
    • 3
    • 18
    • 21
    • 13
    • 11
    • 3
    • 15
    • 2
  • Форма
  • Вік чаю
    1
  • Бренд
    • 47
    • 11
    • 17
    • 7
    • 1
    • 1
    • 8
    • 2
    • 1
    • 7
    • 2
    • 2
    • 2
    • 1
    • 2
    • 3
    • 1
    • 1
  • Країна
    • 89
  • Регіон
    • 125
    • 1
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 37
    • 4
    • 2
    • 1
    • 7
    • 4
  • Місто

Пуер 3 роки – заряд бадьорості на кожен день

У цьому розділі ви знайдете молоді чаї і купажі, які вже наблизились до трирічного рубежу. Пуер – особливий чай, вік йде йому на користь. Але важливо розуміти, що цінність витримки часто перебільшують.

Молодий пуер теж буває ідеальним

Ми поважаємо старі чаї. Але не варто думати, що тільки вони еталон. Будь-який пуер можна пити свіжим, як тільки він покине межі фабрики після обробки. Якщо дати млинцю трохи відлежатися, чай зміниться:

  • Аромат стане чистішим і глибшим.
  • Смак позбавиться від різких і зухвалих ноток, отримає витончену м'якість.

Для цього не потрібно чекати десятиліттями. Якщо ви вирішили купити пуер, 3 роки достатньо, щоб отримати чудовий чай на кожен день.

Шу і Шен – різниця є

Для Шена вік важливіший, ніж для Шу. Зелений пуер багато століть тому, коли Україна ще не знала про китайські чаї, дозрівали під час довгих подорожей на конях в інші країни. Чорний пуер виготовляється по технології прискореної ферментації, тому його називають готовим.

На роки витримки пуери реагують по-різному. Шен за час зберігання стає темнішим, а Шу навпаки – світлішає, як дороге вино. Через багато років відрізнити їх за зовнішнім виглядом складно.

Якість чаю на першому місці

Якщо пуер зробили з якісної сировини, в нього є потенціал для поліпшення витримкою. Якщо сировина відверто погана, тривале зберігання не виправить ситуацію. Тому не варто гнатися за старим пуером. Можна купити добротний молодий чай і насолоджуватися ним кожен день. Або залишити на зберігання, найчастіше так чинять з Шенами. З роками ціна зросте і отримаєте справжній шедевр.

пуер до 3-х років - TheTea

Який пуер корисніший

Під час тривалого зберігання в чаї тривають процеси окислення і його хімічний склад змінюється. Наприклад, у молодому Шен пуері:

  • Кількість чайних поліфенолів близько 32%, в зістареному вдвічі менше.
  • Вміст амінокислот в 4 рази більше, ніж у витриманому.
  • Концентрація полісахаридів (важливі для серця, травлення, імунітету і крові) невисока, з роками вона зростає.

Молоді пуери допоможуть заповнити дефіцит антиоксидантів і амінокислот, в зістарених чаях кількість цих речовин зменшується. Шу і Шени невеликої витримки швидко і надовго бадьорять, тому ідеально підходять для повсякденних чаювань.

Важливе правило – намагайтеся не перетримати молодий пуер при заварюванні.

Який вибрати пуер

Ми вже з'ясували, що цінність чаю визначає не вік, а якість. Для початку вирішіть, який пуер вам потрібен – Шу або Шен. Потім зверніть увагу на форму, це може бути:

  • Млинець (коржик). Класична вага 357 грамів.
  • Цеглина. Важить від 100 до 250 грамів.
  • Точа. Зазвичай це 100-грамові порції.
  • Мініточи, таблетки. Порційний чай від 3 грамів.

 Від млинця, цеглини та точи доведеться відділяти невеликі частини для кожного заварювання. Хтось не любить возитися з пуерним ножем або шилом, а для когось в цьому особлива принадність. Якщо хочете приготувати чай швидко або взяти його з собою, вибирайте компактні мініточи. Їх заливають водою повністю.

Ми привозимо в Київ пуер знаменитих фабрик, ароматні купажі, виготовлені на невеликих виробництвах. Чаї в коробках стануть чудовим подарунком. Відправимо ваше замовлення в будь-яку точку України.