Пуер Менку (Mengku)
- дешевий
- дорогі
- популярний
- акції
- новинки
- хіти
- -6%
- 56
- Вид "пуер"
- Підбірки
- ТОП 205
- Новачку1
- Преміум4
- Кращий з кращих7
- Колекційний1
- Форма
- Млинець15
- Розсипний3
- Цегла1
- Точа (гнездо)1
- Вік чаю
- до 3-х років7
- 4-5 років2
- 6-10 років4
- 11-20 років8
- 21-30 років1
- Бренд1
- TheTea+104
- Менхай (Menghai)+59
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)+46
- Менку (Mengku)
- Лі Мін (Li Ming)+5
- Лун Шен (Long Sheng)+5
- І Пін Тан (Yipin Tang)+7
- Сягуань (Xiaguan)+45
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)+15
- Сінь І Хао (Xin Yi Hao)+5
- Пy Вень (Pu Wen)+3
- Ту Лінь (Tu Lin)+12
- Тун Цін Хао (Tong Qing Hao)+9
- Фухай (Fu Hai)+3
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)+10
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)+8
- Чанг Tай (Chang Tai)+8
- Юнь Хай (Yun Khay)+7
- CNNP+17
- Sunriver Tea+5
- YunHong Tea+5
- Країна
- Китай21
- Регіон
- Юньнань21
- Менхай1
- Смаковий профіль
- Класичний6
- Витриманий6
- Місто
Пуер Менку (Mengku)
Мануфактура Yunnan Shuangjiang Mengku Tea Co., Ltd. починала роботу як фабрика регіону «подвійної річки». Сьогодні завод відомий ще й як Чайна фабрика Шуанцзян Менку, але частіше говорять просто – Менку.
Від чорних чаїв до пуерів
Фабрика знаходиться в горах провінції Юньнань. У 1896 році фермер-торговець вирішив купити тут чайні рослини і зайнявся їх розведенням у повіті Шуанцзян. Так почалася історія Менку. До 1985 року завод славився чорними чаями. Потім компанія почала активно освоювати нові методи обробки сировини та розширила асортимент.
Пуер Менку та інші чаї компанії виготовляють із сировини, зібраної на власних плантаціях. У розпорядженні фабрики 667 гектарів чайних садів гори Менку на висоті близько 3 тисяч метрів.
Тут, у лісовій зоні з чистим повітрям, багато старих дерев, деякі виростають до 20 метрів у висоту. Їх не підрізають, такі листки і бруньки вважаються найдорожчими. Ціна на купажі з них, зазвичай, вища, ніж на основний асортимент. Чай, вирощений в екологічно чистій місцевості з ідеальним кліматом, виходить особливо смачним, тому у пуерів Менку багато шанувальників, у т. ч. в Україні.
Якість пуерів Менку
Розширюючи лінійку пуерів, бренд не забуває про якість.
- У 1999 році Менку нагородили офіційним статусом «Передового підприємства».
- Рік потому високу якість чаїв компанії підтвердили сертифікатом QS та НАССР-ЄС-01 (засвідчує відповідність нормам гігієни та безпеки), продукція отримала звання «Національний продукт Китаю» і престижну золоту медаль ЕКСПО.
- У 2007 році завод приєднався до асоціації виробників, які використовують органічну сировину. З тих пір в чаях бренду немає хімічних компонентів. Добрива з хімікатами теж не застосовують.
Пуер Менку надходить у продаж під марками Му Є Чунь і Жунши. Виготовленням займаються чайні майстри двох заводів корпорації:
- Yunnan Lincang Goldenarbor Mengku Big-Leafed Tea Co. (повіт Линьцан). Щорічно тут виготовляють близько 300 тисяч кілограмів мао ча, з якої потім отримують брендовий пуер.
- Yunnan Shuangjiang Mengku Tea Co. (околиці Куньміна), цей завод відкрили відносно недавно. Крім пуерів тут роблять смачні червоні і ароматні зелені сорти, а ще елітні чаї в подарунковій упаковці, які ми привозимо у Київ.
У кожного заводу свої плантації і всі етапи виготовлення чаю проходять тільки всередині виробництва. Чаємани обожнюють пуери Менку за глибокий смак і органічну якість. Шу і Шени зазвичай пресують у млинці і часто вони відрізняються нестандартною вагою. Замість традиційних 375 грамів зустрічаються 400-грамові красені, можна придбати елітний подарунковий варіант більшого розміру.