|
Назва чаю Лунцзин (龍井茶) перекладається як Колодязь дракона. Це елітний зелений сорт з провінції Чжецзян, один із Знаменитих чаїв Китаю. Виготовляють його переважно вручну. Чай асоціюється з чистотою і свіжістю. У нього тонкий аромат, цікавий смак, а катехінів і амінокислот у складі більше, ніж в інших сортах.
За часів династії Цин чай Лунцзин нагородили статусом «Гун Ча», підношення імператору. Сьогодні купити його може кожен, але на якісний збір (а ми привозимо в Київ саме такий) ціна низькою не буває.
У провінції Чжецзян, серед гірських пейзажів, ховається поселення. Вода тут завжди була кришталево чистою і відбивала сонячні промені. У відблисках місцеві жителі побачили образ дракона і назвали село Колодязь дракона. Коли в селищі почали робити чай, він отримав таку ж назву.
Про чай також є легенда. Розповідають, що одного разу імператор приїхав до озера Сіху і біля храму Хигун його пригостили смачним чаєм. Здивований напоєм гість нагородив 18 чайних кущів імператорським титулом. Це прославило Лунцзин, чай став подарунком. Знамениті кущі ростуть біля храму досі.
Чай Лунцзин – результат ручної роботи, від збору до останніх етапів обробки. В ньому максимум натуральності, тільки якісна сировина і багато любові.
Виготовлення чаю виглядає так:
Якщо любите свіжі, ароматні зелені чаї, вибирайте Лун Цзин, Колодязь Дракона вас порадує.
Як визначити якісний чай:
У знаменитому зеленому чаї багато вітаміну С, катехінів і амінокислот. Особливо L-теаніну, який важливий для внутрішньої гармонії. Якщо щодня випивати по чашці Лунцзина, будете спокійніше переносити стреси, поліпшиться пам'ять і концентрація, позбудетеся безсоння.
У цього чая є кілька різновидів. Найпопулярніший – Сіху Лунцзин. Саме він отримав титул «Знаменитий китайський чай» і вважається еталоном дотримання стандартів. Сировину збирають тільки біля озера Сіху.
У Сіху Лунцзина є підвиди:
Насичений Колодязь Дракона витримує 6-8 проливів. Заварювати краще не настоюванням, а китайським методом:
Якщо Лунцзин якісний, першу протоку можна не зливати. Головне, не перетримайте настій, щоб він не почав гірчити.