Фільтр

  • Вид "пуер"
    • 75
    • 48
  • Підбірки
    • 4
    • 19
    • 14
    • 5
    • 5
    • 12
    • 26
    • 3
  • Форма
  • Вік чаю
    1
    • +127
    • +55
    • +118
    • 11-20 років
    • +11
  • Бренд
    • 19
    • 23
    • 4
    • 8
    • 3
    • 1
    • 5
    • 4
    • 7
    • 2
    • 3
    • 6
    • 1
    • 5
    • 2
    • 6
    • 1
    • 12
    • 1
  • Країна
    • 79
    • 1
  • Регіон
    • 122
  • Смаковий профіль
    • 12
    • 53
    • 2
  • Місто

Пуер 11-20 років – за ним полюють колекціонери

Пуер – особливий чай.  З роками він продовжує змінюватися і стає смачнішим. В першу чергу це стосується Шенів.  За таким вінтажем полюють колекціонери і гурмани зі стажем.

Купити 20-річний пуер – ще той квест. Таких купажів мало навіть в Китаї, Україна бачить їх ще рідше.  Зберігати чай правильно в умовах спектоного і вологого юньнанського клімату складно і дорого.  Тому і ціна вище, ніж на молоді рецепти.  Але завжди хочеться спробувати і дізнатися різницю між смаком вінтажа і молодості.

витриманий пуер - TheTea

Смак старого пуеру

Для початку визначимося з видами пуеру:

  • Шу (готовий, чорний) роблять за технологією прискореної ферментації.  Немає сенсу нескінченно зберігати такий пуер, 15 років зазвичай максимум.  Це пік смакових якостей. Старіння позбавляє чай яскравої землистості.
  • Шен (сирий, зелений) дозріває довго і зміни в ньому помітніше. Ідеальний варіант для колекції. Стає м'якшим, делікатнішим, багатшим. Купаж і настій темніє, зовні нагадує Шу.

В ідеальному колекційному пуері витримка підкреслює потенціал добротної сировини, обробленої за правильною технологією. Пити такий чай – одне задоволення. Користі в ньому теж більше за рахунок підвищеної концентрації полісахаридів.

В цьому розділі зможете вибрати і купити млинці, цеглини або розсипний пуер. Також є Лао Ча Тоу, пуерні голови. Це грудки, які утворюються на поверхні купи при ферментації. У них благородний смак і талант заряджати позитивом.

Зберігання витриманого пуера

Зберігати пуер 20 років, не кажучи про 50, вкрай складно. Виробники рідко йдуть на цей крок спеціально. Щоб привезти в Київ такі екземпляри, нам доводиться потрудитися.  Ще важливо забезпечити їм правильне зберігання в Україні, щоб зберегти вантаж для гурманів.

Не залишайте ці чаї на далекій полиці, вони максимально смачні, насолоджуйтеся!  Тим, хто хоче заощадити і зістарити пуер самостійно, дамо кілька порад:

  1. Вибирайте молоді купажі з якісної сировини.  З віком їх потенціал розкриється.
  2. Зберігайте млинець, цеглину або точу в темному, сухому і прохолодному місці.  Причому так, щоб вона дихала, важлива циркуляція повітря. Інакше мікроорганізми, які відповідають за ферментацію, перестануть «працювати».
  3. Чаїнки вбирають аромати. Перевірте, щоб поруч не було джерел різкого запаху.

Якщо все-таки вирішите спробувати пуер солідного віку, можна почати з невеликої порції. Деякі млинці пропонуємо купити в розломі: 8, 25 і 50 грамів. Ми зберігаємо чай правильно і відправляємо замовлення в будь-яку точку України.