Пуер 11-20 років
- 4.85
- 52
- 51
- 52
- Вид "пуер"
- Шу Пуер (чорний)75
- Шен Пуер (зелений)48
- Підбірки
- ТОП 54
- ТОП 2019
- Новачку14
- Пробники5
- Бюджетний5
- Преміум12
- Кращий з кращих26
- Колекційний3
- Форма
- Млинець85
- Розсипний4
- Цегла5
- Смола Пуеру (Ча Гао)1
- Мініточа (таблетки)2
- Точа (гнездо)17
- Шар1
- Гриб1
- Гарбуз2
- Порційний2
- Вік чаю1
- до 3-х років+127
- 4-5 років+55
- 6-10 років+118
- 11-20 років
- 21-30 років+11
- Бренд
- TheTea19
- Менхай (Menghai)23
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)4
- Менку (Mengku)8
- Лі Мін (Li Ming)3
- Лун Шен (Long Sheng)1
- І Пін Тан (Yipin Tang)5
- Сягуань (Xiaguan)4
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)7
- Сінь І Хао (Xin Yi Hao)2
- Пy Вень (Pu Wen)3
- Тун Цін Хао (Tong Qing Hao)6
- Фухай (Fu Hai)1
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)5
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)2
- Чанг Tай (Chang Tai)6
- Юнь Хай (Yun Khay)1
- CNNP12
- YunHong Tea1
- Країна
- Китай79
- Таїланд1
- Регіон
- Юньнань122
- Смаковий профіль
- Класичний12
- Витриманий53
- Шоколадний2
- Місто
Пуер 11-20 років – за ним полюють колекціонери
Пуер – особливий чай. З роками він продовжує змінюватися і стає смачнішим. В першу чергу це стосується Шенів. За таким вінтажем полюють колекціонери і гурмани зі стажем.
Купити 20-річний пуер – ще той квест. Таких купажів мало навіть в Китаї, Україна бачить їх ще рідше. Зберігати чай правильно в умовах спектоного і вологого юньнанського клімату складно і дорого. Тому і ціна вище, ніж на молоді рецепти. Але завжди хочеться спробувати і дізнатися різницю між смаком вінтажа і молодості.
Смак старого пуеру
Для початку визначимося з видами пуеру:
- Шу (готовий, чорний) роблять за технологією прискореної ферментації. Немає сенсу нескінченно зберігати такий пуер, 15 років зазвичай максимум. Це пік смакових якостей. Старіння позбавляє чай яскравої землистості.
- Шен (сирий, зелений) дозріває довго і зміни в ньому помітніше. Ідеальний варіант для колекції. Стає м'якшим, делікатнішим, багатшим. Купаж і настій темніє, зовні нагадує Шу.
В ідеальному колекційному пуері витримка підкреслює потенціал добротної сировини, обробленої за правильною технологією. Пити такий чай – одне задоволення. Користі в ньому теж більше за рахунок підвищеної концентрації полісахаридів.
В цьому розділі зможете вибрати і купити млинці, цеглини або розсипний пуер. Також є Лао Ча Тоу, пуерні голови. Це грудки, які утворюються на поверхні купи при ферментації. У них благородний смак і талант заряджати позитивом.
Зберігання витриманого пуера
Зберігати пуер 20 років, не кажучи про 50, вкрай складно. Виробники рідко йдуть на цей крок спеціально. Щоб привезти в Київ такі екземпляри, нам доводиться потрудитися. Ще важливо забезпечити їм правильне зберігання в Україні, щоб зберегти вантаж для гурманів.
Не залишайте ці чаї на далекій полиці, вони максимально смачні, насолоджуйтеся! Тим, хто хоче заощадити і зістарити пуер самостійно, дамо кілька порад:
- Вибирайте молоді купажі з якісної сировини. З віком їх потенціал розкриється.
- Зберігайте млинець, цеглину або точу в темному, сухому і прохолодному місці. Причому так, щоб вона дихала, важлива циркуляція повітря. Інакше мікроорганізми, які відповідають за ферментацію, перестануть «працювати».
- Чаїнки вбирають аромати. Перевірте, щоб поруч не було джерел різкого запаху.
Якщо все-таки вирішите спробувати пуер солідного віку, можна почати з невеликої порції. Деякі млинці пропонуємо купити в розломі: 8, 25 і 50 грамів. Ми зберігаємо чай правильно і відправляємо замовлення в будь-яку точку України.