|
Преміальний Тайванський улун відрізняється від своїх побратимів-габаронів. Його охрестили Лао-Габа або Gaba-улун. Сировина сильного прожарювання набуває відтінку кавового зерна і у смаку з’являються деревно-тютюнові нотки.
Чай має право називатися габароном, якщо в ньому, щонайменше, 150 мг ГАМК (гамма-аміномасляної кислоти) на 100 грамів сухого продукту. При дефіциті цієї речовини порушується передача нервових імпульсів в клітинах мозку, що негативно позначається на здоров'ї та самопочутті людини. У звичайному улуні концентрація всього 6 мг. Аметист Габа містить 184 мг, що майже в 30 разів більше!
Високий вміст цінної кислоти досягається шляхом багатогодинний обробки, коли чайний лист періодично залишають без доступу кисню. Це робить GABA-чай Улун особливо корисним. Доведено, що ГАМК з чаю чудово засвоюється організмом, чим не може похвалитися жоден синтетичний препарат.
Gaba Аметист розкривається новими нотками від протоки до протоки. У нього приголомшливий потенціал. Спочатку у коричнево-янтарному настої з'являються тонкі деревні відтінки, потім відчуєте хвилю яскраво-солодких акордів сильного прожарювання.
Масляні ноти наростають, набувають солодкість і глибину, властиву алішаньским улунам. Після четвертої протоки він розкриє перед вами душу.
Якщо дбаєте про здоров'я, рекомендуємо купити Аметист Габа. У плані користі це супер-сорт.
Роблячи довгі паузи між протоками, дозволите чаю розкрити усі грані смаку.