RU UA
050 900 88 96
0
0 ₴

Зв'язаний чай

Сортувати:
за популярністю

Зв'язаний чай – коли задоволення максимальне

Якщо ви запитаєте, який чай найкрасивіший, не замислюючись відповімо - зв'язаний! У кожній скромній на перший погляд кульці таїться магія. Заварювати і пити одне задоволення. Згадуєш заходи, світанки, першу закоханість і всі чари світу. У гарячій воді він розкривається як квітка, дивує яскравим ароматом, підкорює смаком. Це варто спробувати!

Що таке в'язаний чай

У зв'язаного чаю багато назв. Він в'язаний, квітучий, скручений, демонстраційний, чай квітка і чай в бутонах. Навіть на батьківщині, в Китаї, його позначають по-різному – 香片 工艺 茶 або 开 花茶. Але принцип один. Висушені бутони (єдиний або кілька) обертають чайним листям і скріплюють ниткою.

Найчастіше зв'язаний чай виготовляють з листя зелених сортів. Через слабку ферментацію вони залишаються гарними й гнучкими, а сильноферментовані швидко ламаються. Головна перевага у тому, що пов'язаний чай розпускається як квітка. Крихітні сухі бутони перетворюються під водою на живій букет. Від цієї краси мурашки по шкірі!

Як з'явився чай квітка

Родина чаю – Китай. Не дивно, що чай квітка з'явився теж в Піднебесній. А ось коли саме – загадка. Одні кажуть, що йому сотні років. Мовляв, ще за часів династії Сун такою красою розважали імператора. Інші стверджують, що це винахід XX століття.

Як би там не було, китайський чай квітка в Київ потрапив зовсім недавно. Ми до сих пір бачимо, як люди дивуються цьому чуду. Багато хто навіть не пробував, прийшов час надолужувати згаяне.

зв'язаний чай

Як виготовляють китайський чай-квітку

Створенням дивовижних квіткових чаїв займаються майстри в чотирьох китайських провінціях: Юньнань (південний захід), Фуцзянь, Хунань і Сичуань.

В'язаний чай виготовляють тільки вручну. На кожну композицію у майстра йде до 10 хвилин. Без досвіду і любові до своєї справи не обійтися.

Як це роблять:

  • Чайне листя збирають в сезон дощів. Так вони будуть максимально гнучкими.
  • В той же день сировину просушують, ферментують, скручують, прогрівають в печі при температурі 110 ° C.
  • Готують квітки - без них чай, що розкривається, не вийде. Зазвичай використовують жасмин, конюшину, хризантему, османтус, лілії, календулу, лічі, лаванду, амарант, гібіскус.
  • Тепер справа за чайними в'язальниками. Вони сортують листя, щоб зібрати заготовки однакової довжини. Формують пучки, в центр поміщають просушений бутон або кілька, пов'язують композицію ниткою. Все, квітка захована в чаї і готова радувати вас при заварюванні.
  • Кожну фігурку обмотують тканиною і пов'язаний чай відправляють у піч, щоб закріпити форму.

За день в'язальник скручує до 2.5 кілограмів чаю. Важливо, щоб композиції були однакові за розміром і вагою (зазвичай 6-10 грамів). А ось форма може відрізнятися.

Найпоширеніші варіанти:

  • Шар
  • Бочонок
  • Серце
  • Кільце
  • Кошик
  • Зірка
  • Фігурки тварин і міфічних істот, наприклад, дракона

Куля в Китаї символізує любов, тому таку форму для романтичного чаю використовують найчастіше. Але і тут майстри вміють здивувати. Скріплюють бутони так, що навіть варіанти кулястої форми вражають уяву. Десятки витончених комбінацій, до цього неможливо звикнути.

Назву квіткові чаї отримують по відтінку настою і особливостям композиції: Схід сонця, Історія кохання, Роза-муза та інші. Ціна на них не може бути низькою. Якісна сировина з ніжними тіпсами і ароматними суцвіттями, кропітка ручна робота - нічого спільного з розфасованим в пакетики чайним пилом з супермаркетів. Справжня знахідка для чаєманів та естетів.

Спробуйте в'язаний китайський чай, квітка розкривається не лише поодинці, кілька можуть з'єднувати в ланцюжок, серце, арку. Кожен раз у заварнику нове диво.

У нас близько десяти різновидів, будь-який зв'язаний чай купити можна поштучно. Пробуйте, порівнюйте, вибирайте улюбленців. Одну кульку заварюють до 5 разів, вистачить на дегустацію в компанії або сімейному колі.

купити зв'язаний чай

Зв'язаний чай - купити маленький шедевр для задоволення і користі

На хвилі захоплення китайською чайною культурою став знаменитим і зв'язаний чай, купити його прагне кожен естет-європеєць. Київ не виняток.

У Китаї його заварюють у свята, на урочистих заходах. Ще це чудовий подарунок - незвичайний, красивий і корисний. У маленькій кульці поєднується користь натурального чаю і запашного квітки.

Завдяки слабкій ферментації в зеленому чаї зберігається набір вітамінів, антиоксидантів, амінокислот, поліфенолів, катехінів, мікроелементів. Вся ця користь виявиться у вашій чашці. А пахощі квітки доповнить чаювання ароматерапією. Прощавай, депресія!

Чим корисний зв'язаний чай:

  • Зміцнює імунітет.
  • Очищає організм від шлаків і токсинів.
  • Покращує травлення.
  • Робить стінки судин міцними.
  • Уповільнює старіння клітин, освіжає колір обличчя.
  • Прискорює обмін речовин і розщеплення жирів, допомагає схуднути.

зв'язаний чай ціна

Як заварити зв'язаний чай

Підійде скляний заварник, широкий келих або тіпод (чайник з кнопкою).

  1. Обдайте посуд окропом.
  2. Покладіть кульку (серце, пагоду, зірку або іншу чайну фігурку).
  3. Налийте воду. Занадто гарячою вона не повинна бути. Для зеленого чаю досить 80-90 °С.
  4. Намагайтеся не пошкодити бутон струменем.
  5. Як тільки квітка розкриється, можна пити. Зазвичай довше хвилини-двох чекати не доводиться.
  6. Одну фігурку заварюють до 5 разів.

Заварюйте в'язаний чай лише у прозорому посуді – це головне правило. Інакше як побачити магію квітки?

Вимикайте внутрішній лічильник справ, налаштовуйтесь на споглядання. Спочатку набухнуть і розкриються листя, потім з'явиться квітка. Незабутні хвилини релаксу і задоволення. Ось що таке справжнє захоплення від чаювання!

  • Дянь Хун Дянь Хун Мей Гуй Лун Чжу
    New!
    378 ₴
  • Дянь Хун Дянь Хун Лун Чжу «Лілія»
    New!
    232 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
  • 48 ₴
Розсилаю 100% чайну любов
Дозволити повідомлення в Faсebook месенджер
  • Лише оригінал з плантацій Китаю
    Лише оригінал з плантацій Китаю
  • Зберігаємо за технологією, зберігаючи смак
    Зберігаємо за технологією, зберігаючи смак
  • Кожна позиція відібрана з любов'ю
    Кожна позиція відібрана з любов'ю
  • Швидко-швидко доставляємо
    Швидко-швидко доставляємо
Вгору