Фільтр

  • Вид "пуер"
    1
  • Підбірки
    • 2
    • 9
    • 12
    • 2
    • 5
    • 1
    • 5
  • Форма
  • Вік чаю
    • 7
    • 7
    • 13
    • 20
    • 1
  • Бренд
    1
    • +39
    • Менхай (Menghai)
    • +35
    • +9
    • +3
    • +4
    • +3
    • +14
    • +9
    • +4
    • +1
    • +9
    • +1
    • +1
    • +6
    • +3
    • +2
    • +5
    • +12
    • +4
    • +5
  • Країна
    • 26
  • Регіон
    • 49
  • Смаковий профіль
    • 7
    • 17
    • 1
    • 1
  • Місто

Шу пуер Менхай

Чайна фабрика Менхай спеціалізується на випуску пуерів. Спочатку це був Шен. Після винаходу технології прискореної ферментації колекція виробника поповнилася рецептами Шу, багато з яких стали еталонними для чаєманів всього світу, включаючи Україну. Завод Менхай вважається «кузнею кадрів» – доля знаменитих чайних майстрів та підприємців найчастіше пов'язана з цією фабрикою. А ще це виробник зі статусом флагмана пуерної промисловості.

Історія чаю від фабрики Менхай

Менхайська фабрика (勐海茶厂) відома також завдяки марці «Да І» (大益). Виробництво знаходиться в «колисці» пуерної справи, провінції Юньнань. Перші чаї бренду з'явилися у 1940 році. Завод неодноразово змінював назву, протягом 10 років був приватизований, а у 1996 році став приватним. Зараз належить китайській компанії Бовін.

Іноді стверджують, що Шу пуер (熟茶) винайшли майстра Менхай. Насправді, рецепт з'явився на фабриці Кунмін. Менхайскі майстри запозичили технологію і у 1973 році з'явився перший Шу пуер Менхай, який у пошані до цих пір.

Шу пуер Менхай - TheTea

Шу пуер Менхай – види, рецепти

Чай цієї фабрики легко впізнати по цифровому коду на обгортці, який вказують для всіх класичних рецептів. Наприклад: 7262, 7752, 8592. Перші дві цифри означають рік, коли з'явився рецепт, третя – сортність сировини, остання – номер фабрики. Менхайському заводу відповідає цифра 2. Зверніть увагу, Шу пуер Менхай і пуер з менхайської сировини (плантацій округу Менхай) – не одне і те саме.

У Шу пуерів від менхайських майстрів насичений, оксамитовий і солодкуватий смак з нотками шоколаду, дубової кори, родзинок, ванілі, волоського горіха і теплої хлібної скоринки.

У колекції фабрики Менхай Шу пуер найчастіше пресований:

  • Цеглини (砖茶) 100 і 250 р.
  • Млинці (饼茶), зазвичай класичні за 357 р.
  • Точи (沱茶) 50 грамів і менше.

Якщо купити пуер, випущений за останні роки, і придивитися до акцизної марки, побачите логотип фабрики, а при ультрафіолетовому світлі – водяні знаки, які дозволяють розпізнати підробку. Відрізнити оригінальний чай від репліки допоможе ще й ціна. Занадто низька вартість повинна насторожувати.

купити Шу пуер Менхай

Купажування пуерів Менхай

В основі будь-якого рецепту лежить не тільки ферментація, але ще й купажування. Майстер змішує листя і бруньки одного класу, поєднує сировину з різних регіонів або різних років. Завдяки фірмовим секретам Менхай Шу пуер набуває особливого брендового стилю з чистим ароматом, глибоким смаком і приємною насиченістю настою.

Техніку виробництва пуерів «Да І» в Китаї визнано державною нематеріальною культурною спадщиною. У фабрики величезні запаси сировини різних років. Це дозволяє створювати рецепти вищого рівня майстерності.

З 2000 року фабрика випустила кілька топових серій чаю: Золотий Павич, Білий Лотос, Зірка Менхай та інші. Ми привозимо в Київ оригінальні Шу пуери фабрики Менхай. Чай з цієї колекції можна замовити цілим млинцем, цеглиною або точею, а також в розломі для дегустації.