Шу Пуер Менхай (Menghai)
- 51
- 4.38
- 51
- 51
- 52
- 42
- Вид "пуер"1
- Шу Пуер (чорний)
- Шен Пуер (зелений)+5
- Я Бао (бруньки)+1
-
- Підбірки
- ТОП 52
- ТОП 209
- Новачку12
- Пробники2
- Бюджетний5
- Преміум1
- Кращий з кращих5
- Форма
- Млинець28
- Розсипний7
- Цегла5
- Мініточа (таблетки)5
- Точа (гнездо)3
- Вік чаю
- до 3-х років7
- 4-5 років7
- 6-10 років13
- 11-20 років20
- 21-30 років1
- Бренд1
- TheTea+39
- Менхай (Menghai)
- Менхай Да І (Menghai Da Yi)+35
- Менку (Mengku)+9
- Лі Мін (Li Ming)+3
- Лун Шен (Long Sheng)+4
- І Пін Тан (Yipin Tang)+3
- Сягуань (Xiaguan)+14
- Сінхай (Xinghai Tea Factory)+9
- Сінь І Хао (Xin Yi Hao)+4
- Пy Вень (Pu Wen)+1
- Ту Лінь (Tu Lin)+9
- Тун Цін Хао (Tong Qing Hao)+1
- Фухай (Fu Hai)+1
- Хайвань (Haiwan Lao Tong Zhi)+6
- Чень Шен Хао (Chen Sheng Hao)+3
- Чанг Tай (Chang Tai)+2
- Юнь Хай (Yun Khay)+5
- CNNP+12
- Sunriver Tea+4
- YunHong Tea+5
- Країна
- Китай26
- Регіон
- Юньнань49
- Смаковий профіль
- Класичний7
- Витриманий17
- Квітковий1
- Рисовий1
- Місто
Шу пуер Менхай
Чайна фабрика Менхай спеціалізується на випуску пуерів. Спочатку це був Шен. Після винаходу технології прискореної ферментації колекція виробника поповнилася рецептами Шу, багато з яких стали еталонними для чаєманів всього світу, включаючи Україну. Завод Менхай вважається «кузнею кадрів» – доля знаменитих чайних майстрів та підприємців найчастіше пов'язана з цією фабрикою. А ще це виробник зі статусом флагмана пуерної промисловості.
Історія чаю від фабрики Менхай
Менхайська фабрика (勐海茶厂) відома також завдяки марці «Да І» (大益). Виробництво знаходиться в «колисці» пуерної справи, провінції Юньнань. Перші чаї бренду з'явилися у 1940 році. Завод неодноразово змінював назву, протягом 10 років був приватизований, а у 1996 році став приватним. Зараз належить китайській компанії Бовін.
Іноді стверджують, що Шу пуер (熟茶) винайшли майстра Менхай. Насправді, рецепт з'явився на фабриці Кунмін. Менхайскі майстри запозичили технологію і у 1973 році з'явився перший Шу пуер Менхай, який у пошані до цих пір.
Шу пуер Менхай – види, рецепти
Чай цієї фабрики легко впізнати по цифровому коду на обгортці, який вказують для всіх класичних рецептів. Наприклад: 7262, 7752, 8592. Перші дві цифри означають рік, коли з'явився рецепт, третя – сортність сировини, остання – номер фабрики. Менхайському заводу відповідає цифра 2. Зверніть увагу, Шу пуер Менхай і пуер з менхайської сировини (плантацій округу Менхай) – не одне і те саме.
У Шу пуерів від менхайських майстрів насичений, оксамитовий і солодкуватий смак з нотками шоколаду, дубової кори, родзинок, ванілі, волоського горіха і теплої хлібної скоринки.
У колекції фабрики Менхай Шу пуер найчастіше пресований:
- Цеглини (砖茶) 100 і 250 р.
- Млинці (饼茶), зазвичай класичні за 357 р.
- Точи (沱茶) 50 грамів і менше.
Якщо купити пуер, випущений за останні роки, і придивитися до акцизної марки, побачите логотип фабрики, а при ультрафіолетовому світлі – водяні знаки, які дозволяють розпізнати підробку. Відрізнити оригінальний чай від репліки допоможе ще й ціна. Занадто низька вартість повинна насторожувати.
Купажування пуерів Менхай
В основі будь-якого рецепту лежить не тільки ферментація, але ще й купажування. Майстер змішує листя і бруньки одного класу, поєднує сировину з різних регіонів або різних років. Завдяки фірмовим секретам Менхай Шу пуер набуває особливого брендового стилю з чистим ароматом, глибоким смаком і приємною насиченістю настою.
Техніку виробництва пуерів «Да І» в Китаї визнано державною нематеріальною культурною спадщиною. У фабрики величезні запаси сировини різних років. Це дозволяє створювати рецепти вищого рівня майстерності.
З 2000 року фабрика випустила кілька топових серій чаю: Золотий Павич, Білий Лотос, Зірка Менхай та інші. Ми привозимо в Київ оригінальні Шу пуери фабрики Менхай. Чай з цієї колекції можна замовити цілим млинцем, цеглиною або точею, а також в розломі для дегустації.