Фільтр

  • Вид "пуер"
    • 6
  • Підбірки
    • 1
  • Форма
  • Вік чаю
    • 2
    • 1
    • 1
    • 2
  • Бренд
    • 5
    • 1
  • Країна
    • 2
  • Регіон
    • 6
  • Смаковий профіль
    1
    • +74
    • +83
    • Шоколадний
    • +2
    • +6
    • +5
  • Місто

Натуральний шоколадний пуер – тонізуюча екзотика

Пуер – китайський чай двох видів. Першим з'явився Шен, сирий чи зелений. У 70-х роках минулого століття винайшли метод прискореної ферментації та почали виготовляти Шу, готовий або чорний. Саме в такому чаї відчутні нотки горіхів, кавового зерна та чорного шоколаду. Але є й оригінальний шоколадний пуер із додатковою ароматизацією.

Особливість шоколадного пуеру

Шен зовні і на смак нагадує зелені сорти з нотками весняної зелені, свіжості і легкою терпкістю. Шу – темний китайський чай із брутальним характером та шоколадним смаком, який більш зрозумілий європейцям. Тому бажаючих купити чорний пуер у млинці, цеглині ​​чи розсипному вигляді більше, ніж фанатів зеленого.

Є два види шоколадного пуеру:

  • Класичний Шу без добавок. Його виготовляють із юньнанської сировини методом прискореної ферментації. На відміну від Шена чаю не потрібно дозрівати роками, насичений смак із шоколадними нотами формується за кілька місяців. Настій коньячного відтінку, густий, оксамитовий та ароматний. Напій не має аналогів в інших групах чаїв.
  • Шоколадний пуер із ароматизаторами. Як правило, Шу пуер доповнюють подрібненими бобами какао, іноді використовують квіткові пелюстки. У такого чаю доступна ціна, можна пити як альтернативу гарячому шоколаду.
пуер зі смаком шоколаду - TheTea

Користь шоколадного пуеру

Шоколадний пуер – чай, який у Києві та інших містах України люблять не лише за затишний смак. Він тонізує, покращує настрій та зміцнює здоров'я.

Основні корисні властивості:

  • М'яко бадьорить, активізує роботу мозку, не викликає безсоння.
  • Нормалізує травлення, знижує рівень холестерину.
  • Прискорює розщеплення жирів, допомагає зберегти стрункість.
  • Зміцнює імунітет, зігріває за прохолодної погоди.

Щоб отримати максимум бадьорості для продуктивного робочого дня, витримуйте пуер при заварюванні довше. Якщо потрібно оновити сили і позбутися стресу ввечері, пийте слабозавареним.

Як заварити шоколадний пуер

Шен пуер із шоколадним смаком важливо не перетримати при заварюванні, інакше з'явиться гіркота. Шу можна витримувати довше, особливо коли потрібен приплив енергії.

Покрокове заварювання:

  1. Ополосніть посуд окропом, щоб прогріти його. Можна використати чайник, гайвань, типод.
  2. Візьміть заварку, до 7-10 г на 150-250 мл. Концентрацію настою регулюйте за смаком.
  3. Залийте заварку окропом і через кілька секунд злийте, щоб промити чай.
  4. Залийте воду ще раз, зачекайте від 10 секунд, доки колір настою стане насиченим. Розлийте по піалах.
  5. Повторюйте протоки до 7 разів, поступово збільшуючи час витримки.

Якщо чай виявився міцнішим або слабшим, ніж очікувалося, збільшуйте кількість заварки і витримуйте пуер довше. Холодний Шу або Шен пити не бажано, він втрачає смак і користь.

шоколадний пуер - TheTea

Де купити якісний шоколадний пуер в Україні

У колекції інтернет-магазину The Tea представлений Шен і Шу пуер: шоколадний та класичний, витриманий та молодий, різних форматів пресування. Це як бюджетні купажі на кожен день, так і рецепти відомих фабрик, наприклад, Менхай.

Якщо потрібен пуер з шоколадним смаком без добавок, вибирайте млинці цілком або в розломі. Чай із добірної сировини радує делікатною ноткою какао бобів. Серед ароматизованих варіантів користуються попитом компактні точі та порційні таблетки, які зручно заварювати у подорожі.