|
Китайці рідко ароматизують чаї. Зелений чай з жасмином - виняток. Ніжні квітки настільки запашні, що закрутили голову навіть китайським майстрам! Вам напевно сподобаються чудові сорти з цього розділу. Кожен з них - натуральний антидепресант і приємний привід зануритися в задоволення від релаксу.
Справжній чай з жасмину ароматизують не штучними інгредієнтами і навіть не маслами або есенціями. Тільки натуральними квітками. Чекають, поки вони накопичать максимум ефірних масел. Зривають зазвичай рано вранці, за ніч бутони розпускаються і до світанку запах набирає максимум сили. Потім їх використовують, щоб перетворити звичайний чай на жасминовий.
З часів династії Сун (960-1279) застосовують два традиційних метода ароматизації:
Перший метод найпростіший, але частина корисних властивостей втрачається. Другий варіант цінується більше, такий жасминовий чай зберігає всю користь. Але і ціна на нього вище.
Різновидів зеленого чаю з жасмином так багато, що їх можна назвати окремим сімейством. Часто до назви додають слово «Моллі», тобто «Жасмин».
Зелений чай з жасмином - класика. Улун і білий - рідкість. В червоні чаї китайці практично не додають ці квітки. У ньому більше таніну і він послаблює властивості пелюсток. Обов'язково спробуйте зв'язані чаї з бутонами, вони чудові.
Топові види:
Ці та інші сорти жасминового чаю пропонуємо купити в цьому розділі. Вони не тільки смачні. Піднімуть настрій, принесуть користь для здоров'я.
У світлому настої зустрілися свіжі акорди зеленого чаю і запашний жасминовий аромат. Смак м'який, солодкуватий, не потребує додаванні цукру. Якщо заварити правильно, нижче розповімо як це зробити, гіркоти і терпкості не буде.
Залежно від сорту нюанси смаку і аромату можуть відрізнятися. Це залежить від якості сировини, місця, де його вирощували, і способу обробки.
Елітний жасминовий чай з Китаю – непередаване задоволення! Нічого спільного з пакетиками і купажами з супермаркетів, де використовують штучні ароматизатори з різким запахом.
Китайський зелений чай корисний сам по собі, в поєднанні з жасмином - ще більше.
Одна чашка жасминового чаю – і хочеться посміхатися. Відчуваєш себе молодим і бадьорим! Не змішуйте жасминовий чай з алкоголем - він підсилить збудження. Не рекомендується при високій температурі, якщо у вас гастрит, виразки і гіпертонія. Не заварюйте перед сном і не влаштовуйте чаювання на голодний шлунок.
Головна небезпека - перетримати чай з жасмином або взяти занадто багато заварки. Концентрований напій може гірчити. Щоб цього не сталося, на 250-300 мл води додавайте близько 3-4 грамів.
Смак розкриється краще, якщо використовувати м'яку питну воду. Підійде бутильована, але не мінеральна. Водопровідну заздалегідь відстоюють. Настоюйте спочатку 40-60 секунд. Якщо чай здасться занадто слабким, збільшуйте час витримки. Зручніше заварювати у прозорому посуді. Так зможете спостерігати за танцем чаїнок і контролювати насиченість по відтінку настою. Одна порція якісного чаю з жасмином розрахована на 2-3 заварювання.