|
Лю Бао зустрічається також під назвою чай Шести Горбів або Шести Фортець. Вперше сорт почали виготовляти понад тисячу років тому в однойменному селищі в Гуансі. Для місцевих китайців цей чай довго залишався головним засобом підтримки здоров'я і працездатності. Потім його активно експортували в Південно-Східну Азію і поступово слава про напій з нотами бетелевой пальми в ароматі розійшлася по світу.
Технологія виробництва Лю Бао послужила основою для першого рецепта штучно зістареного Шу пуера. Стадії обробки досі схожі, як і смак.
Якісний Лю Бао обов'язково залишають дозріти мінімум рік. Від витримки залежить його внутрішня сила, насиченість і глибина смаку.
Китайський чорний чай і чорний пуер схожі, але у Лю Бао смак мелодичніший. Солодкуватий, рівний, маслянистий, з приємною текстурою і великою кількістю затишних асоціацій. В ароматі ноти бетелевої пальми. Ідеальний для тих, хто любить темні, але відносно м'які сорти.
Шикарний медитативний ефект - обволікає впевненим спокоєм, звільняє від страхів і сумнівів, разом з тим проганяє сонливість і втому, тонізує, покращує настрій і концентрацію. Його називають «чаєм прозріння», допомагає побачити приховані раніше півтони. Корисний для травлення, метаболізму, очищає організм від шкідливих речовин.
Китайський чорний чай можна заварювати протоками або європейським методом – настоюванням. Але не залишайте його в заварнику надовго, інакше почне гірчити. Спробуйте пити без цукру, як роблять в Піднебесній. Такі сорти відмінно поєднуються з м'ясними закусками, сирами і десертами.