RU UA
050 900 88 96
0
0 ₴
六安黑茶

Лю Ань Хей Ча

Чорний чай з Люаня
493 ₴
Замовити швидко
В наявності
Артикул: HC-9005-50
Доставка і оплата
  • Нова пошта (Україна)
    від 45 ₴
  • Нова пошта (Київ)
    від 40 ₴
  • Самовивіз (Київ)
    пн-нд 10:00 - 19:00
  • Кур'єром (Київ)
    пн-нд 10:00 - 20:00
    100 ₴
докладніше в розділі оплата і доставка
Оплата
  • Безготівкова оплата
    Ми не є платником ПДВ
  • Готівкою кур`єру
    При замовленні послуги адресної доставки можна оплатити замовлення онлайн або розрахуватися з кур'єром
  • Накладений платіж (післяплата)
  • Оплата
    карткою
    Банківськими картами Visa або MasterCard * запит реквізитів у менеджера
Візитка чаю
Аньхой
РЕГІОН
Аньхой
  • Збір
    2015 рік
  • Тип
    Хей Ча / 黑茶 / Чорний чай
Шукаєте чай, який вміє дивувати? Спробуйте Лю Ань Хей Ча – постферментований «кошиковий» сорт з повіту Цимень, виготовлений за старовинною технологією. Витриманий, потужний, ідеальний!
Історія чаю

Лю Ань Хей Ча від майстра Лю Чень Цяна. Так званий люаневий або кошиковий чай (Liu An Hei Cha, 六安 黑茶) відноситься до групи чорних сортів з провінції Аньхой. У нього сильна ферментація, давня історія і оригінальна технологія виготовлення.

Традиційно сорт виготовляють в повіті Цимень, район Люань, звідси і назва. Чай був популярний у XVIII і XIX століттях, але в Європі поступився конкуренту з більш коротким циклом виробництва - червоному чаю.

На виготовлення якісного Лю Ань Хей Ча йде кілька місяців, а цінується він переважно у витриманому вигляді. Чим старший - тим смачніший.

В якості сировини використовують листя і бруньки дикорослих дерев Чжу Є Цунь Ті Чжун та їх культиварів. Обробляють в кілька етапів:

  • Спочатку «вбивають зелень» в котлі, скручують і сушать.
  • Сортують, щоб прибрати перестиглі живці, ще раз прогрівають в жаровні, час від часу перетряхують.
  • Залишають на повітрі сушитися, щоб за ніч чай ввібрав росу, цей етап під назвою «лу ча» (露 茶) покращує смак.
  • Вранці пропарюють і акуратно пресують в плетених кошиках з бамбуковим дном, але не так щільно, як пуер, щоб зберегти повітря. Класична вага 500 грамів.
  • Кошики протягом доби прогрівають на вугіллі.
Колір, смак і аромат

Молодий Лю Ань Хей Ча гіркий і терпкий. Після трьох років витримай стає темнішим, м'якшим і смачнішим. Зістарений чай, як цей, прекрасний. Об'ємний, з вираженим відтінком свіжості і нотками пропікання на вугіллі.

Жителі повіту Цимень впевнені, що Лю Ань Хей Ча - зовсім не чорний чай, а новий різновид з характеристиками темних улунів і пропечених зелених сортів.

Корисні властивості

Якщо ви шукали чай з приголомшливим ефектом - ось він. Потужний заряд енергії і настрою! Просвітлює, заряджає, позбавляє від печалі і переживань.

З давніх-давен ходять легенди про те, що чорний чай зцілює від хвороб. Зміцнює імунітет, очищає кров, покращує роботу мозку і підтримує здоров'я судин.

Рекомендація

Китайський чорний чай можна заварювати протоками або європейським методом – настоюванням. Але не залишайте його в заварнику надовго, інакше почне гірчити.  Спробуйте пити без цукру, як роблять в Піднебесній. Такі сорти відмінно поєднуються з м'ясними закусками, сирами і десертами.

Як заварювати
Міжнародний метод заварювання
Час:
2-3 хв
К-сть заварки:
5 г
Вода:
500 мл
ТЕМПЕРАТУРА:
95 ̊
К-сть заварювань:
2
Китайський метод заварювання
Час:
5", 10", 15", 20", 35",55"
К-сть заварки:
5-7 г
Вода:
150-200 мл
ТЕМПЕРАТУРА:
90 ̊
К-сть заварювань:
5-7
Відгуки чаєманів
Аромат слабкий, є нотки зеленого чаю і улуну. Прогрітий лист має унікальний топлено-молочний аромат, з нотками фруктів. Промите листя має свій сосновий деревний характерний ванільний аромат близький до улунів. В смаку простежується та ж відповідна фруктова кислосолодкість, нотки свіжої деревини, квітковості, зеленого чи навіть жовтого чаю також присутні. Цей чай практично зовсім не схожий ні на любао чи тибетський хей-ча, хіба зовнішнім виглядом, тому любителям шу пуерів напевно не зайде. Але він оригінальний в смаку, тому варто спробувати. Зняв бал за ціну, в конкурентів є ніби дешевші люань хей ча, навіть витримані, плюс післясмак слабовиражений.
Відповісти
Новий відгук або коментар
Оцініть товар
Додати відгук
Упаковка і зберігання
Упаковка и хранение
Поставляємо чай в запаяній вакуумній упаковці зберігаючи аромат чаю.
Упаковка и хранение
Защіпка для зберігання чаю після розпакування
Упаковка и хранение
В кожному замовленні приємний подарунок від нас
Після розкриття упаковки можна зберігати при кімнатній температурі. Зберігайте в сухому місці і по можливості в закритій ємності. Використовуйте нашу защіпку)
Розсилаю 100% чайну любов
Дозволити повідомлення в Faсebook месенджер
  • Лише оригінал з плантацій Китаю
    Лише оригінал з плантацій Китаю
  • Зберігаємо за технологією, зберігаючи смак
    Зберігаємо за технологією, зберігаючи смак
  • Кожна позиція відібрана з любов'ю
    Кожна позиція відібрана з любов'ю
  • Швидко-швидко доставляємо
    Швидко-швидко доставляємо
Вгору