RU UA
050 900 88 96
0
0 ₴
白沙溪茶厂

Юй Пинь Фу Ча

Хей Ча «Байшасі 1953 Імператорський»
237 ₴
Замовити швидко
В наявності
Артикул: HC-9004-50
Доставка і оплата
  • Нова пошта (Україна)
    від 45 ₴
  • Нова пошта (Київ)
    від 40 ₴
  • Самовивіз (Київ)
    пн-нд 10:00 - 19:00
  • Кур'єром (Київ)
    пн-нд 10:00 - 20:00
    100 ₴
докладніше в розділі оплата і доставка
Оплата
  • Безготівкова оплата
    Ми не є платником ПДВ
  • Готівкою кур`єру
    При замовленні послуги адресної доставки можна оплатити замовлення онлайн або розрахуватися з кур'єром
  • Накладений платіж (післяплата)
  • Оплата
    карткою
    Банківськими картами Visa або MasterCard * запит реквізитів у менеджера
Візитка чаю
Хунань
РЕГІОН
Хунань
  • Збір
    весна 2021
  • Тип
    Чорний чай / 黑茶 / Хей Ча
Історія чаю

Китайський чорний чай хей ча виготовляють в провінції Хунань, обов'язково з етапом вологого скиртування (во дуй). Фабрика Байшасі, флагман з виробництва таких сортів сильної ферментації, радує і надихає чаєманів світу з 1939 року.

У пресуванні зріле велике листя, багато міцних живців (обов'язкова умова для хей ча) і розсип «золотих квітів» Цзіньхуа. Це унікальна складова сорту, яка утворюється тільки при еталонній технології і особливо цінується китайською медициною.

З роками чай він набирає силу, як хороші пуери, при бажанні зможете залишити цегла на зберігання.

Колір, смак і аромат

Настій помаранчевого відтінку. Смак незвичайний, насичений, з ледь відчутною гірчинкою і приємною ягідної кислинкою. В ароматі звучать ноти кориці, меду, чорносливу, фруктів, все це приправлено тонким димним відтінком. Складові смаку і аромату не домінують, а м'яко доповнюють один одного.

Пробувати хей ча вперше дивно. Відкриваєш для себе новий смак і незвичні відчуття, в які мимоволі закохуєшся. Хочеться пити його знову і знову.

Корисні властивості

Наповнює чайною енергією Ча Ци, приносить бадьорість, оновлення сил, позитив і бажання творити. Покращує розумову діяльність, концентрацію, пам'ять.

У Китаї вважається лікарським через високий вміст чайних полісахаридів. Зміцнює захисні сили організму, нормалізує обмін речовин, корисний для травлення, служить профілактикою цукрового діабету і утворення тромбів.

Рекомендація

Китайський чорний чай можна заварювати протоками або європейським методом – настоюванням. Але не залишайте його в заварнику надовго, інакше почне гірчити.  Спробуйте пити без цукру, як роблять в Піднебесній. Такі сорти відмінно поєднуються з м'ясними закусками, сирами і десертами.

Як заварювати
Міжнародний метод заварювання
Час:
2-3 хв
К-сть заварки:
5 г
Вода:
500 мл
ТЕМПЕРАТУРА:
95 ̊
К-сть заварювань:
2
Китайський метод заварювання
Час:
5", 10", 15", 20", 35",55"
К-сть заварки:
5-7 г
Вода:
150-200 мл
ТЕМПЕРАТУРА:
90 ̊
К-сть заварювань:
5-7
Відгуки чаєманів
Ух, мой первый Хэй Ча. Вкус с заметной кислинкой, сухофрукты, а вот дымка как такового не уловил. Сам чай хороший, по нему видно. И листья хорошие и вкус глубокий (пришлось даже содой отмывать заварник чтобы пропал аромат), но похоже Хэй ча не мое, хоть я и люблю пуэры. Если ты зашел сюда впервые взять китайский чай, не бери это!
Відповісти
Соответствует описанию, хорошо раскрывается, держит много проливов. Вкус гармоничный, сухофрукты с приятной дымкой. Выравнивает энергию, дает внутреннее ощущение гармонии и легкости.
Відповісти
Новий відгук або коментар
Оцініть товар
Додати відгук
Упаковка і зберігання
Упаковка и хранение
Поставляємо чай в запаяній вакуумній упаковці зберігаючи аромат чаю.
Упаковка и хранение
Защіпка для зберігання чаю після розпакування
Упаковка и хранение
В кожному замовленні приємний подарунок від нас
Після розкриття упаковки можна зберігати при кімнатній температурі. Зберігайте в сухому місці і по можливості в закритій ємності. Використовуйте нашу защіпку)
Розсилаю 100% чайну любов
Дозволити повідомлення в Faсebook месенджер
  • Лише оригінал з плантацій Китаю
    Лише оригінал з плантацій Китаю
  • Зберігаємо за технологією, зберігаючи смак
    Зберігаємо за технологією, зберігаючи смак
  • Кожна позиція відібрана з любов'ю
    Кожна позиція відібрана з любов'ю
  • Швидко-швидко доставляємо
    Швидко-швидко доставляємо
Вгору