Мен Дін Гань Лу «Солодка роса з гори Мендин», 2024 перший збір

Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 1
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 2
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 3
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 4
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 5
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 6
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 7
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 8
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 9
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 10
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - small image 11
Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - 1 Мен Дін Гань Лу "Солодка роса з гори Мендин", 2024 перший збір - 1
蒙顶甘露2024
    • 50 г
240 ₴
Немає в наявності
AB-0083-50
немає
Паспорт товару
Сичуань
Регіон
Сичуань
Вид
Форма
Розсипний
Про чай

Смачний, корисний, цінний збір сезону Чистоти і Ясності. Такий чай з гір Мендін поставляли до палацу імператора. П'ється легко, пестить смакові рецептори трав'янисто-квітковими переливами, врівноважує стан і освіжає в будь-яку погоду.


Історія чаю

Зростає в горах Мендін, в оточенні п'яти величних піків, щільних туманів і містичних хмар. До збору сировини приступають, коли місцями ще лежить сніг. Саме ранній весняний сорт відправляли до палацу імператора на честь свята «Цин Мін».

Сади Мендін називають Вищою чистотою і Солодкими росами. Тут збереглися стародавні дерева, самому поважному майже тисяча років. В процесі обробки сировину просушують в котлах з ювелірною акуратністю, щоб листя залишилися ніжними і зберігся світлий ворс на бруньках.

Приблизно з VII століття мендінський чай став імператорським, про що нагадує висічений на скелі напис «прийми чотири Ляна - станеш безсмертним і ти».  Безсмертя не обіцяємо, але смак і користь гарантуємо.

Властивості чаю

У пробуджуючого, освіжаючого Мен Дін Гань Лу талант вирівнювати стан, дарувати внутрішній баланс і відчуття приємної наповненості. Допомагає відкинути настирливі думки і сконцентруватися на головному.

Корисний для травлення, зміцнює імунітет, очищає кров, знімає головний біль, повертає сили при фізичній та емоційній перевтомі. Омолоджує клітини шкіри, покращує колір обличчя, якщо пити як доповнення до здорового харчування - швидше приведете вагу в норму.

Рекомендація

Китайські зелені сорти відрізняються оригінальною формою чаїнок. Щоб побачити, як красиво вони розкриваються, заварюйте чай у прозорому посуді. Для сортів з великим листям, наприклад, Тай Пін Хоу Куй, краще вибирати просторий заварник. Не заливайте чай окропом і не перетримуйте, інакше з'явиться гіркота.

Смак, аромат, колір

Заваривши крихітні смарагдові джгутики, отримаєте світлий і прозорий настій оливково-золотистого відтінку з тонким ароматом ранкової роси. У ньому трав'янисто-квіткові, ягідні, легкі хлібні ноти. Соковитий смак  дражнить ніжною гірчинкою і розливається м'яким солодкуватим присмаком. Експериментуйте з насиченістю настою, розгадуйте асоціації, в цьому чаї їх багато.

Відгуки чаєманів
Будьте-те першим, хто додав відгук