У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі»

У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 1
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 2
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 3
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 4
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 5
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 6
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 7
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 8
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 9
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 10
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 11
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - small image 12
У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - 1 У І Жоу Гуй «Кориця з гір Уі» - 1
Кориця з гір Уі
武夷肉桂
    • 50 г
300 ₴
Немає в наявності
GH-0014-50
немає
Паспорт улуну
Уїшань
Регіон
Уїшань
Врожай
2020 рік
Вид
Про чай

Справжній скельний улун весняного збору – ароматна «нефритова кориця» з Уішані. Входить до ТОП-4 знаменитих чаїв півночі провінції Фуцзянь. Чай ввібрав мінерали з унікального ґрунту, омитий найчистішими струмками, ще пам'ятає пристрасне прожарювання на вугіллі. У ньому є все, щоб здивувати вас еталонним смаком і порадувати користю.


Історія чаю

Знаменитий улун з Фуцзяні пили ще імператори династії Цин. А до цього їм просвітлювалися даоські та буддійські ченці. Назва чаю перекладається як «кориця з гір УІ» або «нефритова кориця». Все через незвичайний аромат, який нагадує запашне коричне дерево.

Скельний чай вирощують в центральній Уїшані. Колись місцевий ґрунт був морським дном. Він унікальний за складом, насичує листя мікроелементами, і вони передають користь настою. У 60-х роках минулого століття уряд Китаю включив Жоу Гуй до ТОП-4 видатних чаїв півночі Фуцзяні. Інші хіти: Да Хун Пао, Ті Ло Хань і Бай Цзи Гуань.

Збирають чай в три сезони, але кращим вважається саме весняний. Після витримки на сонці і зминання обсмажують в розпеченому казані і сушать над вугіллям.

Властивості чаю

У цьому улуні сконцентрована користь, яку годі й шукати в плантаційних чаях –  близько 400 цінних компонентів!

Зміцнює імунітет, оздоровлює легені і кровоносну систему, знімає нервову і м'язову напругу, покращує активність мозку і роботу шлунково-кишкового тракту, концентрацію і працездатність. У спеку освіжить, в холоди зігріє і наповнить правильною енергетикою.

Рекомендація

Недосвідчені чаємани іноді плутають темний оолонг з чорними сортами. Розібратися легко. У традиційних зелених сортів листя дрібні і з бруньками, у бірюзового чаю - просто гіганти. Аромат улуна терпкий, насичений, з прянощами.

Смак, аромат, колір

Золотистий настій з червонуватим відтінком має пряні коричні нотки. Смак насичений, з приємною свіжістю трав і медовою солодкістю. П'ється з таким задоволенням, що забуваєш про час. Післясмак вершково-пряний.

Відгуки чаєманів
Будьте-те першим, хто додав відгук