Як заварювати китайський чай – температура води
Ми вже говорили про найпростіший метод заварювання пуера в домашніх умовах. Вам, напевно, зустрічалися й інші рекомендації про те, як заварювати китайський чай, де згадувалося, що кожен вид потребує певної температури води. Наприклад, для червоного чаю - близько 95 ° C, для улунів - 85-90 ° C, для ="color:#000000;">зелених чаїв - 75-80 °C.< /em>
Звичайно, це відносні критерії. Але якщо заварити китайський чай окропом, можна отримати гіркоту і не відчути тонкощі смаку. Звичайно, постає питання: як визначити точну температуру води, невже вимірювати градусником? Вам допоможуть наші поради.
Водою якої температури заварювати чай
Правильно кипяченая вода, тобто. не до повного вирування, насправді закипає не за 100 градусів. Її температура буде близько 96-97°C. Якщо відразу ж перелити закипілу воду в термос (він повинен бути кімнатної температури), вода Якщо відразу після кипіння відкрити кришку чайника і залишити на 5 хвилин, температура впаде до 87-88°. З. Можна використовувати такий прийом, коли потрібна вода прохолодніша, наприклад, для улуна.
Щоб отримати воду 80°С, спробуйте налити її з чайника в термос відразу після того, як закипить, а потім перелити потрібну порцію (150-200 мл) в чахай (попередньо не прогрівати). ) і за хвилинку в чайник. Навіть якщо ваш чахай був прогрітий окропом, температура води впаде до 82°С.
В пошуках відповіді на питання, як правильно заварювати китайський чай, кожен знаходить свій варіант. Вам знадобиться час, щоб змінити свою звичку шукати різкі нотки смаку, як звикли європейці, і розпізнавати найтонші нюанси. Використовуйте знання про температуру води. При 75-77 ° С вона вважається вже зовсім охолола і не підходить для заварювання. Якщо потрібно охолодити воду, необов'язково чекати, щоб вона охолола. Допоможе всього одна протока через чахай
Не забувайте, що важливо прогрівати і посуд для заварювання. Експериментуйте з насиченістю та витримкою чаю, але не вбивайте його смак банальним окропом. Справжній китайський чай дуже гарний для цього.