Як заварювати китайський чай – температура води

Як заварювати китайський чай – температура води

Ми вже говорили про найпростіший метод заварювання пуера в домашніх умовах. Вам, напевно, зустрічалися й інші рекомендації про те, як заварювати китайський чай, де згадувалося, що кожен вид потребує певної температури води. Наприклад, для червоного чаю - близько 95 ° C, для улунів - 85-90 ° C, для ="color:#000000;">зелених чаїв - 75-80 °C.< /em>

Звичайно, це відносні критерії. Але якщо заварити китайський чай окропом, можна отримати гіркоту і не відчути тонкощі смаку. Звичайно, постає питання: як визначити точну температуру води, невже вимірювати градусником? Вам допоможуть наші поради.

Водою якої температури заварювати чай

  • Правильно кипяченая вода, тобто. не до повного вирування, насправді закипає не за 100 градусів. Її температура буде близько 96-97°C. Якщо відразу ж перелити закипілу воду в термос (він повинен бути кімнатної температури), вода Якщо відразу після кипіння відкрити кришку чайника і залишити на 5 хвилин, температура впаде до 87-88°. З. Можна використовувати такий прийом, коли потрібна вода прохолодніша, наприклад, для улуна.

  • Щоб отримати воду 80°С, спробуйте налити її з чайника в термос відразу після того, як закипить, а потім перелити потрібну порцію (150-200 мл) в чахай (попередньо не прогрівати). ) і за хвилинку в чайник. Навіть якщо ваш чахай був прогрітий окропом, температура води впаде до 82°С.

     

В пошуках відповіді на питання, як правильно заварювати китайський чай, кожен знаходить свій варіант. Вам знадобиться час, щоб змінити свою звичку шукати різкі нотки смаку, як звикли європейці, і розпізнавати найтонші нюанси. Використовуйте знання про температуру води. При 75-77 ° С вона вважається вже зовсім охолола і не підходить для заварювання. Якщо потрібно охолодити воду, необов'язково чекати, щоб вона охолола. Допоможе всього одна протока через чахай

Не забувайте, що важливо прогрівати і посуд для заварювання. Експериментуйте з насиченістю та витримкою чаю, але не вбивайте його смак банальним окропом. Справжній китайський чай дуже гарний для цього.