Як заварити пуер – 3 простіших кроки

Як заварити пуер у чашці - 3 найпростіші кроки в домашніх умовах

как заварить пуэрВ китайській чайній церемонії десятки на перший погляд незначущих, але насправді дуже важливих нюансів. Нажаль, не завжди є час і можливість робити все так, як вимагають традиції: використовуючи чабань, гайвань, чахай, піали. Хоча це дійсно красиво і створює особливу атмосферу

Можна діяти простіше і купити для таких випадків типод (гунфу-кружку). Але в цій статті ми розповімо, як заварити пуер в звичайній чашці або чайнику. Готові? Це просто!

Співвідношення

  • Заварюйте пуер приблизно в такому співвідношенні: одна-півтори чайні ложки заварювання (3-5 грам) на 150-200 мл води. Це на одну людину.
  • Якщо у вас пуерний блин, а не розсипний Шен або Шу, спробуйте обережно відокремити шар руками, шилою або спеціальним пуерним ножем. Важливо зберегти чайний лист якнайціліснішим.

Температура води

Температура залежить від того, який пуер ви збираєтеся заварити. Якщо Шен – 85-98°C (для молодого потрібна менша температура, для витриманого вище). Якщо Шу - 98°C. До речі, воду краще брати не просто з-під крана, а очищену, високої якості.

Заварювання пуеру без спеціальної посуди крок за кроком

  1. Промиваємо чай

Зі звичайним чаєм ви малоймовірно таке робили. Для пуеру це обов'язкова процедура, його треба промити. По-перше, щоб позбавитися від пилу і крихти. По-друге, щоб чайний лист трошки зігрівся і наситився вологою, так настій вийде ароматніший і смачніший.

Насипаємо заварку в чашку або чайник. Зливаємо воду. Через секунд 10 просто виливаємо її. Не п'ємо!

  1. Заварюємо

Тепер знову доливаємо воду до тієї ж заварки. Настоюємо приблизно 15 секунд і переливаємо пуер в чашку, з якої будемо пити. Або просто виймаємо сітчасто, щоб чай не продовжував настоюватися.

  1. Наступні проливи

Пуер можна заварювати такими проливами 6-10 разів, залежить від якості купажу. З кожним разом йому слід давати настоятися трошки довше. Тут орієнтуйтеся на свої уподобання. Кому-то подобаються кріпко заварені пуери, хтось любить легкий смак.

Показником того, що Шен передержали, стане очевидна гіркота в смаку. Кріпкість Шу можна оцінити за насиченістю кольору, від янтарного до практично смолисто-чорного.

Звісно, є ще безліч цікавих нюансів. І ми обов'язково будемо розповідати про них у публікаціях нашого блогу. Але навіть цього простого плану достатньо, щоб ви змогли розібратися, як заварити пуер без особливих труднощів. Приємного чаювання!