Пуер в мандарині – ароматне задоволення
Пуер в мандарині – фантастично смачний чай. Ви знаєте, що китайські майстри непримиренні в плані ароматизації і ні за що не додають до чаю щось штучне. Якщо хочеться зробити пуер найзапашнішим у світі, то тільки за допомогою натуральних продуктів. Наприклад, життєрадісних плодів мандарина.
Зустрічайте мандариновий пуер, ароматне задоволення з оригінальним смаком і корисними властивостями.
Як виготовляють пуер в мандарині
Технологія виготовлення відточена століттями:
- Спочатку готують мандарини, вони повинні бути приблизно однакові за розміром. Плоди добре миють і зрізають капелюшки. Спеціальним інструментом на зразок ложки виймають м'якоть.
- У свіжі мандаринові «чашки» засипають готовий розсипний пуер. Порція може бути різною, в залежності від розмірів плода, зазвичай 5-25 грамів.
- Мандарини накривають капелюшками і відправляють сушитися у спеціальні шафи. Сушка повільна, триває кілька годин. Після цього чай готовий.
Чай пуер в мандарині буває різним. Найчастіше це Шу з дрібними чаїнками і золотистими бруньками, так званий гунтін. Рідше – Шен пуер, мандарин робить його особливо соковитим.
Головна ідея – дати чаю просочитися життєрадісним ароматом і отримати нові відтінки смаку. Іноді в ємність зі шкірки засипають зелені або білі сорти, наприклад, Бай Му Дань. Іноді використовують інші плоди, так виходить пуер в апельсині або лаймі.
Характер мандаринового пуеру
Шу пуер в мандарині пахне яскраво і життєрадісно. Класичний смак набуває нових відтінків і стає цікавішим. Коли тримаєш в руках мандаринову коробочку, запах здається дуже виразним. Але в настої він врівноважується пуерними нотами горіхів, деревної кори і прянощів, стає витонченим і гармонійним.
Відтінок настою від світло-коричневого до майже чорного, залежить від того, наскільки міцно ви заварити чай. Смак насичений, з приємною медової ноткою і освіжаючими мандариновими відтінками. Ви допиває останню піалу, на хвилину закриваєте очі від задоволення, а чай все ще нагадує про себе солодкуватим післясмаком. Ми ж говорили, що він фантастичний!
Властивості пуеру в мандарині
Пуер в мандарині, Шу або Шен, справжній антидепресант. Піднімає настрій з першої піали. Ніжно обіймає за плечі, розповідає про те, всі турботи – це тимчасово. Надихає і допомагає повірити у свої сили. Відчуйте легку ейфорію – не дивуйтеся, мандариновий чай здатний на дива.
Ще у нього багато корисних властивостей, відомих китайській народній медицині. Наприклад:
- Зміцнює імунітет.
- Освіжає у спеку і зігріває затишком в холоди.
- Очищає кров від токсинів.
- Активізує роботу мозку.
- Покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
- Допомагає при сухому кашлі.
Як заварювати
Заварити мандариновий пуер можна в гайвані, типоді або звичайному заварнику.
- Обдайте посуд окропом.
- Додайте 5-7 грамів пуеру і шматочок сухого мандарина на 100-120 мл.
- Залийте водою і відразу ж злийте її, так ми промили чай.
- Налийте воду знову, настоюйте від 30-40 секунд.
Час витримки наступних проток збільшувати до хвилини. Одна порція витримає 7-8 заварювань.