Пуер в мандарині – ароматне задоволення

Пуер в мандарині – ароматне задоволення

Пуер в мандарині – фантастично смачний чай. Ви знаєте, що китайські майстри непримиренні в плані ароматизації і ні за що не додають до чаю щось штучне. Якщо хочеться зробити пуер найзапашнішим у світі, то тільки за допомогою натуральних продуктів. Наприклад, життєрадісних плодів мандарина.

Зустрічайте мандариновий пуер, ароматне задоволення з оригінальним смаком і корисними властивостями.

Як виготовляють пуер в мандарині

Технологія виготовлення відточена століттями:

  • Спочатку готують мандарини, вони повинні бути приблизно однакові за розміром. Плоди добре миють і зрізають капелюшки. Спеціальним інструментом на зразок ложки виймають м'якоть.
  • У свіжі мандаринові «чашки» засипають готовий розсипний пуер. Порція може бути різною, в залежності від розмірів плода, зазвичай 5-25 грамів.
  • Мандарини накривають капелюшками і відправляють сушитися у спеціальні шафи. Сушка повільна, триває кілька годин. Після цього чай готовий.

Чай пуер в мандарині буває різним. Найчастіше це Шу з дрібними чаїнками і золотистими бруньками, так званий гунтін. Рідше – Шен пуер, мандарин робить його особливо соковитим.

Головна ідея – дати чаю просочитися життєрадісним ароматом і отримати нові відтінки смаку. Іноді в ємність зі шкірки засипають зелені або білі сорти, наприклад, Бай Му Дань. Іноді використовують інші плоди, так виходить пуер в апельсині або лаймі.

Характер мандаринового пуеру

Шу пуер в мандарині пахне яскраво і життєрадісно. Класичний смак набуває нових відтінків і стає цікавішим. Коли тримаєш в руках мандаринову коробочку, запах здається дуже виразним. Але в настої він врівноважується пуерними нотами горіхів, деревної кори і прянощів, стає витонченим і гармонійним.

Відтінок настою від світло-коричневого до майже чорного, залежить від того, наскільки міцно ви заварити чай. Смак насичений, з приємною медової ноткою і освіжаючими мандариновими відтінками. Ви допиває останню піалу, на хвилину закриваєте очі від задоволення, а чай все ще нагадує про себе солодкуватим післясмаком. Ми ж говорили, що він фантастичний!

Властивості пуеру в мандарині

Пуер в мандарині, Шу або Шен, справжній антидепресант. Піднімає настрій з першої піали. Ніжно обіймає за плечі, розповідає про те, всі турботи – це тимчасово. Надихає і допомагає повірити у свої сили. Відчуйте легку ейфорію – не дивуйтеся, мандариновий чай здатний на дива.

Ще у нього багато корисних властивостей, відомих китайській народній медицині. Наприклад:

  • Зміцнює імунітет.
  • Освіжає у спеку і зігріває затишком в холоди.
  • Очищає кров від токсинів.
  • Активізує роботу мозку.
  • Покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Допомагає при сухому кашлі.

Як заварювати

Заварити мандариновий пуер можна в гайвані, типоді або звичайному заварнику.

  1. Обдайте посуд окропом.
  2. Додайте 5-7 грамів пуеру і шматочок сухого мандарина на 100-120 мл.
  3. Залийте водою і відразу ж злийте її, так ми промили чай.
  4. Налийте воду знову, настоюйте від 30-40 секунд.

Час витримки наступних проток збільшувати до хвилини. Одна порція витримає 7-8 заварювань.