Пуер пре, пуер вставляє – про домисли і правду
Пуер – легендарний чай з давньою історією, надзвичайно насиченим смаком та приголомшливим набором корисних властивостей.
Немає нічого дивного у тому, що саме цей таємничий напій викликає безліч обговорень. У його оздоровлюючому ефекті ніхто вже не сумнівається.
Перевірено на практиці, що унікальний чай з Китаю допомагає позбутися зайвої ваги, покращити кровообіг мозку та травлення, зберегти бадьорість. Але його психотропні властивості для багатьох залишаються загадкою і ця тема часом обростає безглуздими міфами.
Чи правда, що пуер пре? Чи справді «пуер вставляє» і як заварювати пуер, щоб відчути ефект?
Секрет чайного сп'яніння
Пуер має відчутний вплив, це правда, яку підтверджують експерти чайної справи. Але тим, хто вирішив випробувати на собі його психотропний ефект, доведеться запастися терпінням та запам'ятати кілька важливих нюансів.
Знаменитий китайський напій, який виготовляється майстрами за особливою технологією, не йде абсолютно в жодне порівняння зі звичайним дешевим чаєм, купленим у найближчому магазині. Пуер – благородний чай. Навіть не сподівайтеся, він точно не приголомшить вас миттєвим ефектом. Або приготуйтеся до чаювання без поспіху, або відмовляйтеся від цієї витівки і шукайте простіші варіанти. Щоправда, ви відмовите собі в задоволенні спробувати щось нове.
Не варто забувати, що є декілька різновидів пуеру. На властивість напою можуть впливати різні чинники, зокрема те, у якому кліматі вирощували листя, як його сушили, яким чином піддавали ферментації, вік чаю. Чим довше він зберігається, тим більше змінюються властивості, як у витриманого вина.
Важливо дотримуватися правил приготування китайського напою. Правильно заварений Пуер "пре" не за рахунок концентрації кофеїну, як багато хто помилково думає. Цієї речовини в напої не так багато для відчутного ефекту. Насправді секрет чайного сп'яніння в поєднанні активних компонентів. Потрапляючи до організму, вони активізують його приховані ресурси.
Як заварювати Пуер, щоб вставило
Чай особливий, тому підхід потрібен незвичайний.
Пресоване листя елітного чаю в жодному разі не можна варити довго. Заварюємо пуер класичним способом, заливаючи його окропом короткими протоками. Ефект буде делікатнішим, але тривалішим. У крайньому випадку допускається варіння, але, звичайно ж, не багатогодинне. Цей варіант приготування порадує любителів гострих відчуттів – так пуер вставляє відчутніше.
Словом, відповідь на питання «як заварювати Пуер щоб перло» криється в поетапному підході, без зайвої метушні. Заварювання або нетривале варіння - вибирати тільки вам, швидше за все, захочеться випробувати обидва варіанти.
Приступаючи до чаювання, не намагайтеся якнайшвидше проковтнути напій, заїдаючи цукерками. Спробуйте розслабитися та насолодитися чаєм в атмосфері спокою та гармонії. Недарма чаювання здавна прирівнювали до ритуалу, а тонкощі церемонії передавали нащадкам.
Хочете переконатися в тому, що пуер дійсно пре? Заваріть його правильно, налийте в чашку і зачекайте, поки напій трохи охолоне. Пийте чай повільно, з кожним ковтком межі вашої свідомості розширюватимуться, відчуття стануть багатшими, сприйняття наповниться новими фарбами, а тіло зазнає приємного розслаблення.
Ще один міф – Да Хун Пао пре краще, ніж чай пуер. Чи це правда? Однозначної відповіді немає. Якщо є можливість і бажання поекспериментувати з психотропними властивостями одного з найдорожчих улунів – спробуйте.