Правильна упаковка для кращого чаю: як ми це робимо
Мало вибрати якісний чай, важливо, щоб він був правильно запакований. Якщо продавець знехтує нормами зберігання, отримаєте зовсім не той напій, на який очікували.
Як ми упаковуємо чаї
Китайські виробники зазвичай упаковують пресований чай, загортаючи у папір. Іноді використовують бамбуковий лист та картонні коробки. Це не просто традиція. Натуральний матеріал «дихає» і чай зберігає смакові та цілющі властивості без втрати ферментації. На оригінальній заводській упаковці обов'язково зазначаються дані: найменування фабрики, марка чаю, дата виготовлення. Саме в такому вигляді ми привозимо з Китаю та продаємо вам млинці пуеру.
Розсипні чаї вимагають іншого підходу. Світлі або зелені слабоферментовані улуни важливо зберігати в герметичній упаковці, бажано в холодильній камері, інакше вони вивітрюються і можуть зіпсуватися. Менш вимогливими вважають улуни сильної ферментації (темні) та червоні чаї.
Для кожного чаю у магазині TaeTea створено ідеальні умови зберігання. Покупцям чай доставляється у фірмовому пакуванні, щоб зберегти оригінальний смак, аромат та корисні властивості.
Найчастіше продавці постачають чаї у вакуумному пакуванні і у покупців складається враження, що це обов'язкова норма. Насправді, інколи потреби у ній немає. Наприклад, вакуумізація може пошкодити крупнолистові улуни продольного скручування.
У Китаї вакуумне пакування використовується в основному для слабоферментованих улунів. Листя чайного дерева збирають у регіонах із спекотним кліматом. Якщо це весняний збір, виробнику необхідно зберегти чай до того, як його буде доставлено оптовим покупцям.
Тримайте будь-який сорт у закритій тарі, подалі від сонячного світла та різких запахів.