Чайна фабрика Сягуань
Сягуань – одна з провідних чайних фабрик. Працює з 1941 року, розташована в провінції Юньнань, округ Далі. Відомий виробник спеціалізується на виробництві пресованого пуеру. Найчастіше логотип бренду можна побачити на пресованих чаях у вигляді млинців (бін ча) та гнізд (туо ча). Особливо цінуються витримані купажі 70-х і 80-х років минулого століття, за якими буквально полюють колекціонери.
Спочатку бренд називався КанЦанЧаЧан – чайна фабрика КанЦан. Вдале розташування забезпечило виробництво численними перевагами. Чай вирощують у чистому повітрі, серед гір. «Вітри Сягуаню», зумовлені двома повітряними потоками, дозволяють просушувати сировину природним способом.
Фабрикою Сягуань завод став у 1950 році. Через 5 років він викупив кілька невеликих місцевих виробництв. Відтоді доступ до мао ча розширився, і обсяги виробництва продовжують зростати. На фабриці працює близько 400 осіб. Щорічно випускають приблизно 6 тисяч тонн чаю, з асортиментом у 60 найменувань продукції. Мета заводу – виробляти щонайменше 10 тисяч тонн.
Асортимент рецептів
У колекції чайної фабрики Сягуань є як Шу, так і Шен пуер, зокрема у вигляді млинців, 250-грамових грибів та 100-грамових гнізд. Рецептури традиційно номерні, їх використовують з 1986 року. Однак вказувати номер рецепту на етикетці почали відносно нещодавно, у 2005 році.
Зазвичай у рецепті 4 цифри. Перші дві – рік, потім сортність листа, що збільшується до 9, і номер фабрики, для Сягуань це 3.
- Якщо це «Т», то млинець виготовлений за допомогою машинної компресії.
- Позначкою «FT» маркують рецептури вищого сорту, створені за замовленням тайванської компанії Фей Тай. Завдяки якості та обмеженому випуску, такі варіанти мають колекційну цінність.
- «G» зустрічається в невеликих серіях. Вперше млинець з цією буквою з'явився за рецептом 8653.
Торгові марки
Розвиваючись, фабрика Сягуань розширює номенклатуру торгових марок, під якими випускають чаї. На сьогодні це:
- Song He (Білий Журавель). Основний напрямок чайного заводу.
- Bao Yan (Священне Полум'я). Чаї, орієнтовані на тибетський ринок. Це пуери з пресуванням у формі міні-млинця або гриба. Фабрика налагодила постачання в найвіддаленіші куточки Тибету. Серед місцевих жителів ці купажі здобули таку популярність, що марку Бао Янь часто називають «Тибетським пуером».
- Nan Zhao (Південний Указ). Марка найвищої якості, виготовляють переважно для тайванського ринку.
- Măbéi (Спина коня). Бренд з'явився у 2005 році. Зазвичай це маленькі гнізда.
Оскільки Сягуань випускає пуери різної цінової категорії та якості, використовуючи сировину середнього і вищого класу, можна нескінченно дегустувати й обирати улюблені сорти. Саме ця фабрика тривалий час утримує лідерські позиції за кількістю чаю, що експортується з Юньнані.