Ножи для пуера

Пуерний ніж – аксесуар, який допомагає акуратно відокремити порцію від пресованого Шу або Шена, не травмуючи чайний лист.

Якщо ви знайомитеся з китайською чайною культурою, обов'язково спробуйте пуер. Шу і Шен, купаж або моносировина, молодий і витриманий - варіантів багато. Але найчастіше він надходить у продаж саме в пресованому вигляді, тому на додачу бажано купити ніж для пуеру.

купити ніж для пуера - TheTea

Навіщо потрібний ніж для пуеру 

Як правило, пуеру надають форму млинця, цеглини, точі або гриба. Заварювати цілком можна тільки порційний чай у вигляді мініатюрних таблеток. В інших випадках доводиться відокремлювати порцію для чаювання. Справитися з цим завданням допомагає пуерний ніж або пуерне шило.

Млинець можна розшаровувати руками, але зробити це акуратно виходить не завжди. З роками, особливо при зберіганні в умовах сухого повітря, пресування стає дуже щільним, коржик перетворюється практично на моноліт. Смак чаю не змінюється, але підготувати такий «упертий» пуер до заварювання вже складніше.

Чому ділити пуер краще спеціальним ножем:

  • Чай без брухту. Чим менше залишиться крихт, тим краще. Цілісні листя розкриваються в заварнику, смак буде повним і багатогранним.
  • Ідеальне заварювання. Правильно розколотий пуер починає «дихати» і відмінно заварюється вже на першому протоці.
  • Красива чайна церемонія. Якщо купити пуерне шило або ніж, процес чаювання буде правильним і красивим. Естети оцінять.

Яким буває пуерний ніж

Ми вже з'ясували, що для чаювань за всіма правилами китайської чайної церемонії знадобиться шило або пуерний ніж, купити його можна в чохлі або без. Головне, щоб аксесуар для колки пуеру був міцним і зручним.

Основні відмінності пуерних ножів:

  • Розмір і форма. Від невеликих універсальних варіантів до масивних зразків.
  • Матеріал. Ніж або пуерне шило виготовляють з металу, ручка може бути з бамбуку, чорного дерева.
  • Дизайн. У колекції The Tea можна купити пуерне шило або ніж в лаконічному виконанні або з витонченою різьбою. Якщо плануєте використовувати пуерний ніж у подорожах, рекомендуємо замовити з чохлом. Ціна відрізняється незначно, зате зручно і безпечно.

Як користуватися пуерним ножем

  1. Розпакуйте чай і обережно вставте ніж в пуер, щоб він заглибився приблизно на 5 сантиметрів.
  2. Повільно поверніть ручку на 90 градусів, це дозволить не ламати, а дбайливо розшаровуватися листя.
  3. Підніміть рукоятку ножа вгору і відокремте порційний шматочок для заварювання, приблизно 10 грамів.

У нашій колекції зможете вибрати і купити ніж для пуеру, який додасть чаюванням зручності та естетики. Замовляйте з доставкою по Києву і в будь-який населений пункт України – окремо або як додаток до тонізуючого пуеру.