Фільтр

  • Вид "пуер"
    1
  • Підбірки
    • 5
    • 11
    • 10
    • 2
    • 6
    • 5
    • 9
    • 3
  • Форма
  • Вік чаю
    1
    • +68
    • +32
    • 6-10 років
    • +76
    • +5
  • Бренд
    • 7
    • 13
    • 14
    • 1
    • 1
    • 4
    • 2
    • 3
    • 1
    • 1
    • 3
    • 1
    • 2
  • Країна
    • 35
  • Регіон
    • 70
    • 2
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 13
    • 17
    • 1
  • Місто

Шу Пуер (чорний) 6-10 років

Пуер – один з небагатьох чаїв, які з віком можуть ставати смачнішими і дорожчими, як хороше вино. Охочих спробувати Шу пуер багаторічної витримки завжди достатньо, серед шанувальників зістарених купажів є і колекціонери, і любителі. Чи завжди витриманий пуер краще за молодий, від чого залежить його якість і ціна? 

Вік Шу пуеру – чи так це важливо

Якщо Шу пуер 10 років зберігається на складі, це рідкість і ось чому:

  • Чорний пуер залишають зістарюватись набагато рідше за зелений. Технологія його виготовлення передбачає прискорену ферментацію. Якщо Шен з роками істотно змінюється і зовні, і в плані смаку, для Шу такі зміни кардинальними не будуть. Хоча оригінальні відтінки в характері безумовно з'являться.
  • Купажів, яким 50-100 років, немає не тільки в Україні, але і в Китаї. Якщо вам пропонують такий чай, це обман.
  • Чаю, зібраного і спресованого 10 років тому, більше не стає. Попит зростає, а пропозицій не так багато. Чим старший Шу пуер, тим він дорожчий. Весь цей час виробнику доводиться забезпечувати на складі ідеальний режим температури і вологості, в умовах теплого і сирого клімату Юньнані це непросто і дорого.

Щоб отримати смачний Шу пуер, 6 років на зберігання більш ніж достатньо. У такого чаю більш м'який і делікатний смак. Можна купити молодий купаж і залишити його зберігатися вдома, знадобиться тільки сухе місце і сила волі.

шу пуер  - TheTea

Яким повинен бути якісний Шу пуер: 10 років не показник

При бажанні можна зберігати Шу пуер 8 років і більше. Але правда в тому, що вік – не єдиний критерій оцінки чаю. Є й інші моменти, наприклад:

  • Сировина. Має значення сортність, місце збору, склад ґрунту, як удобрювали рослини.
  • Обробка. Ручна або машинна, рівень майстерності, чи були при цьому помилки.
  • Зберігання. Ми вже розповіли чому зберігати Шу пуер 9 років непросто – потрібно постійно контролювати вологість і температуру.

Ми любимо витримані чаї з характером і привозимо такі купажі до Києва, більшість з них представлені у цьому розділі. Але пам'ятайте, що найкращий пуер – не просто зістарений.  У правильному китайському чаї ідеально все: сировина, обробка, зберігання. 

Вибирайте якісний Шу пуер, 7 років він зберігається або більше – це має значення, тільки якщо чай добротний.

У цьому розділі ви знайдете бюджетний і перевірений роками брендовий Шу пуер, 8 років витримки не максимум, є купажі, яким більше 10 років. Замовляйте млинець і цеглини цілком, деякі чаї ділимо на порції від 25 грамів, щоб у наших покупців була можливість порівнювати і вибирати чайних улюбленців.