Фільтр

  • Вид "пуер"
    1
  • Підбірки
    • 3
    • 4
    • 1
    • 3
  • Форма
    1
    • Розсипний
      Розсипний
  • Вік чаю
    • 13
    • 1
    • 3
  • Бренд
    • 6
    • 1
    • 2
    • 1
    • 1
    • 1
  • Країна
    • 12
  • Регіон
    • 18
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 4
    • 2
    • 1
  • Місто

Шен пуер розсипний – за що ми його любимо

Шен пуер надходить у продаж пресованим або розсипним. Перший – класика. Другий – відносна рідкість як в Китаї, так і в Україні.

Погодьтеся, ми звикли до млинців, цеглин і точей, саме з ними у більшості асоціюється китайський чай. Але справжній чаєман не упустить можливість спробувати розсипний Шен пуер. І не тільки тому, що його не доводиться ділити ножем і потім збирати крихти по всій кухні. Є й інші переваги. Наприклад, саме в цій категорії пуерів ви знайдете чудові смаки знаменитих чайних районів Піднебесної.

Пресований або розсипний Шен пуер – який краще

Це перше, що вам належить вирішити при виборі чаю. Правильної відповіді немає – спробуйте всі варіанти.

Багато століть тому розсипний Шен пуер почали пресувати для зручності перевезення та сплати податків. Цеглини та млинці простіше скласти компактним стовпчиком, а невелику точу – взяти в кишеню, щоб влаштувати чаювання в офісі.

Шен пуер розсипний - TheTea

У розсипного Шена інші переваги:

  • Його не потрібно ламати. Прес буває дуже щільним, практично «залізним» і його неможливо розібрати по листочкам вручну. Чай залишається тільки ламати ножем або шилом. З розсипним все простіше – взяв потрібну порцію, заварив і готово. Листя залишаються ціленькими.
  • Менше пилу і брухту. В результаті пресування утворюється фракційний пил. Розсипний пуер чистіший. Тому якщо не промиєте його першою протокою, катастрофи не станеться.
  • Заварюється швидше. Напевно ви чули пораду, що шматочок пресованого пуеру, який акуратно подрібнили, краще «розходиться» вже на першій протоці. Якщо вибираєте насичений Шен пуер, розсипний завариться швидше.
  • Простіше визначити якість. У пресованого пуеру видно лише «сорочку» – фактуру поверхні цеглини або млинця. Знаючи це, виробники іноді хитрують і поміщають наверх більш якісну сировину, підступ видно тільки в розломі. Якщо ви вирішили купити розсипний Шен, з якістю не помилитеся, приховати щось неможливо.

При однаковій технології обробки і рівній якості сировини, з якої роблять Шен пуер, розсипний не гірше пресованого. Вони проходять одні й ті ж стадії обробки, за винятком останнього – пресування.

Розсипний Шен зі знаменитих регіонів

Ціна добротного розсипного Шена не вище, ніж пресованого. Але такого чаю виробляють набагато менше.

Ми привозимо до Києва розсипні Шен пуэри з сировини старих дерев і знаменитих чайних гір: Бада, Наку, Уляншань, Буланшань та інших. У кожного моносорта унікальна рецептура обробки і смак, який не сплутати з іншими. 

Рівномірні важкі чаїнки з гарним блиском, справжня автентичне сировина з характером знаменитих регіонів – це чаї для красивих і надихаючих чаювань. Розсипні Шени підійдуть як на кожен день, так і для класичної чайної церемонії. Як і купажі у млинцях або цеглинах, їх можна зберігати роками.