Фільтр

  • Вид "пуер"
    • 72
    • 42
  • Підбірки
    • 8
    • 21
    • 13
    • 4
    • 6
    • 6
    • 15
    • 3
  • Форма
  • Вік чаю
    1
    • +119
    • +56
    • 6-10 років
    • +119
    • +8
  • Бренд
    • 15
    • 13
    • 18
    • 3
    • 1
    • 21
    • 2
    • 3
    • 2
    • 2
    • 3
    • 1
    • 1
    • 2
  • Країна
    • 56
  • Регіон
    • 112
    • 2
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 20
    • 22
    • 1
  • Місто

Пуер 6-10 років – красень у розквіті сил

А у вас є зістарений пуер? Нам часто задають таке питання. Якщо вам потрібен пуер 10 років і трохи молодше, завітайте до цього розділу каталогу THE TEA™.

Міфи і правда про витриманий пуер

Новачки-чаємани чули, що старий пуер – це добре. Молодий – не так смачно і круто. Насправді, якість залежить не тільки від віку. Інші критерії:

  • Технологія виготовлення.
  • Місце збору і якість сировини.

Нижче поговоримо про це детальніше. А поки лайфхак:

Якщо хочете отримати колекційний млинець за доступною ціною, купите якісний варіант і залиште його зберігатися. Через 3 роки він буде знахідкою, через 5 (якщо вистачить сили волі не випити) – перетвориться на шедевр.

Шу і Шен – вік

Технологія створення зеленого і чорного пуерів відрізняється. Спочатку усі пуери робили за Шен-рецептурою. Вони ще довго визрівали (ферментувалися). Потім, у 70-х роках минулого століття, винайшли метод прискореної ферментації – так з'явилися Шу. Їх недаремно називають «готовими», смак чудовий відразу після виготовлення. Зберігати такий пуер 7 років – досить. Далі істотних змін не відбувається.

чай пуер 6-10 років - TheTea

З Шеном все інакше. В ньому процеси окислення не припиняються, смак стає м'якше, глибше, як у випадку з хорошим вином. Листя темніє, йде «зеленушність». Тому поціновувачі намагаються купити рецепт у віці.

Тут ви знайдете добротні зістарені купажі – Шу і Шени. В млинцях, цеглинах, точах, розсипні і навіть в подарункових наборах. Ціна на пуер солідного віку зазвичай вище, ніж на молодий. Річ у витратах на зберігання. Щоб товар не зіпсувався в жаркому кліматі Юньнані, технологи забезпечують йому прохолоду з постійним контролем температури і вологості. Інакше чай пуер 10 років не проживе, з'явиться цвіль. Коли він приїжджає до Києва, про зберіганні дбаємо ми.

Якість сировини

Сировина – основа. Якщо вона відмінна і з потенціалом, роки її поліпшать. Ми цінуємо такі купажі, привозимо їх з Китаю і щиро хочемо, щоб Україна пила кращий чай.

Витриманий пуер, 8 років і трохи більше, може бути виготовлений із добротної сировини на кожен день. Або спресований з високогірного листя і бруньок унікальної місцевості. Вибирайте варіант до душі – для затишних чаювання в колі сім'ї або моментів, коли потрібен елітний продукт.

Якщо шукаєте чайний подарунок, зверніть увагу на брендові набори і купажі знаменитих фабрик, наприклад, Менхай.

Доведено, що з віком у чайному листі збільшується кількість полісахаридів. Тому в ньому буде більше користі: для серця, травлення, імунітету і очищення крові від токсинів. Це вибір для задоволення, бадьорості, внутрішньої гармонії і просвітленої свідомості.