Фільтр

  • Вид "пуер"
    • 32
    • 21
  • Підбірки
    • 10
    • 8
    • 6
    • 3
    • 2
    • 6
    • 1
  • Форма
  • Вік чаю
    1
    • +116
    • 4-5 років
    • +115
    • +118
    • +7
  • Бренд
    • 8
    • 8
    • 7
    • 1
    • 1
    • 3
    • 10
    • 2
    • 1
    • 1
    • 1
    • 3
    • 1
  • Країна
    • 25
  • Регіон
    • 53
    • 1
  • Смаковий профіль
    • 11
    • 6
    • 1
    • 1
  • Місто

Пуер 5 років – усталені чайні смаки

Пуери з цього розділу гарантують вам приємні чаювання, тонізуючий ефект і стан внутрішнього просвітління.  Вони не підійдуть колекціонерам, які полюють за купажами з середини минулого століття. Але однозначно порадують цінителів якості та насиченого смаку.

Чому для пуера важливий вік

З роками процеси ферментації (окислення) в пуері не припиняються.  Тому його характер змінюється.  Говорячи про витримку, мають на увазі в першу чергу Шени. Шу пуери роблять за технологією прискореної ферментації і вік для них не настільки важливий.

Коли вам пропонують купити 100-річний млинець, не вірте. Китайці не залишають чай зберігатися настільки довго. У терміну життя пуеру теж є межа, зазвичай це максимум 50 років. Але і такі купажі Україна бачить рідко.

чай пуер - TheTea

Якщо вам потрібен ароматний, смачний і корисний пуер, 5 років зберігання досить. Чим відрізняються такі чаї:

  • Насиченим глибоким ароматом.
  • Збалансованим смаком.
  • Концентрацією користі і бадьорості.

В каталозі TheTea ви знайдете смачні пуери на кожен день і для особливих випадків.  Купажі, які задовільнять найвибагливіших чаєманів.  І, звичайно ж, варіанти в стильній упаковці, які стануть небанальним подарунком.

Баланс користі і бадьорості

З роками змінюється не тільки смак чаю, але і склад. Кількість поліфенолів і антиоксидантів зменшується, а концентрація полісахаридів зростає. 5 років витримки – ідеальний вік для пуеру:

  • Бадьорить не гірше кави, але м'якше і прилив енергії зберігається довше.
  • За рахунок антиоксидантів уповільнює процеси старіння клітин.
  • Завдяки полісахаридам, вітамінам та іншим корисним речовинам зміцнює імунітет, підвищує еластичність судин, перешкоджає утворенню тромбів, покращує травлення, піклується про здоров'я серця.

Вік не головне

Для Шена витримка важлива, він стає м'якшим і смачнішим.  Але ціна залежить не тільки від цього.  Вартість пуеру визначається такими критеріями:

  • Сировина. Має значення в якій місцевості зібраний чайний лист, на якій висоті. Склад ґрунту, особливості клімату, сезон збору та інше. Якщо сировина погана, витримка йому не допоможе. Якщо хороша, роки зберігання поліпшать закладений потенціал.
  • Технологія. Навіть якісну сировину можна зіпсувати неправильної обробкою. Тому цінуються рецепти знаменитих чайних фабрик, там працюють досвідчені майстри. Але Шу і Шени від невеликих виробництв можуть бути приголомшливо смачними. Ми привозимо до Києва кращі чаї, від недорогих до елітних.
  • Зберігання. Пуеру важливо забезпечити правильні умови дозрівання, це непросто.  Доводиться контролювати температуру, вологість, стан чаю. Ось чому навіть в Китаї зістарених купажів не так багато, це затратно.

Якісний 5-річний пуер вже позбувся зухвалих нот молодості, набрався напору, зберіг заряд бадьорості і став ще кориснішим – «золота середина» для чаювань, якими хочеться насолоджуватися ще і ще!

Вибирайте пуер в млинці, цеглині, точі або розсипний. Не забувайте, що Шу і Шен, навіть найякісніший, краще не пити на голодний шлунок.