Зелений чай з корицею: рецепт, користь і секрети заварювання
У світі незліченних видів гарячих напоїв і прянощів деякі поєднання виділяються особливим смаком і впливом на організм. Одним із них є зелений чай із корицею. Він вдало поєднує ніжну трав'яну гіркоту з теплим, запашним смаком спеції. Завдяки цьому напій не лише втамовує спрагу, а й корисний для здоров'я.
Саме зелений чай з імбиром і корицею для схуднення та покращення травлення є одним із найефективніших. У цій статті ми розглянемо, чому напій став затребуваним.
Розберемося, які саме механізми роблять його корисним. І поділимося секретами правильного вживання і заварювання.
Користь зеленого чаю з корицею
У соцмережах кипить хвиля популярності тренду пити каву з корицею щочетверга для залучення грошей. Але як щодо чаю з цією ж пряністю? Шансів стати мільйонером завдяки напою, звісно, мало. Однак отримати позитивні аспекти і збагатити організм цілком реально. Якісний зелений чай з корицею - користь і шкода в одному флаконі. Вживання в помірній кількості дасть позитивний ефект. Надлишок може спричинити негативні наслідки.
Плюси:
- Напій знижує рівень холестерину та артеріальний тиск. Це мінімізує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і покращує кровообіг.
- Справжній зелений чай з корицею для схуднення і підтримки ЖКГ став невід'ємною частиною дієтичного раціону. Заварка сприяє прискоренню обміну речовин, що допомагає в зниженні ваги. А пряність, відома протизапальними властивостями, покращує травлення.
Мінуси:
- Трав'яний настій із додаванням спеції може взаємодіяти з ліками, посилюючи або послаблюючи їхній ефект.
- У великій кількості зелений чай з корицею на ніч пити небажано, оскільки він містить кофеїн. Це може порушити сон і викликати нервозність.
Рецепт приготування зеленого чаю з корицею
Цей напій втамовує спрагу влітку і зігріває взимку. Допомагає зміцнити здоров'я та освіжити розум. Існує кілька секретів, як заварити зелений чай з корицею правильно, щоб зберегти корисні речовини і розкрити смак.
Для приготування знадобляться інгредієнти:
- 1 столова ложка зеленого чаю;
- 1 паличка кориці або 1/2 чайної ложки цієї ж меленої спеції;
- 1 склянка води;
- мед або цукор за смаком (за бажанням).
Рекомендації, як пити зелений чай з корицею і отримати від процесу не тільки задоволення, а й максимальну користь:
- Налийте воду в чайник і доведіть її до кипіння. Потім остудіть до температури близько 80-85°C.
- Покладіть чай у заварник і додайте корицю. Якщо ви використовуєте цілу паличку прянощі, розламайте її на кілька шматочків.
- Залийте всі інгредієнти водою. Накрийте чайник кришкою і дайте настоятися протягом 3-5 хвилин.
- Після заварювання процідіть чай через ситечко. Підсолодіть напій за бажанням, додавши мед або цукор.
Важливо готувати зелений чай з корицею, рецепт якого перевірений століттями, не порушуючи технологій. Це допоможе відчути багатство смаку.
Поєднання тонкого аромату з теплими нотами спеції робить суміш джерелом цінних властивостей і незвичайного смаку. Пити зелений чай з корицею, користь якого безмежна, це не тільки насолоджуватися процесом, а й дбати про здоров'я. Заварювання і вживання - справжнє мистецтво, що вимагає уваги до деталей. Але спробувавши одного разу, ви захочете повторити церемонію багато разів.